August 28, 2009
Suvikõrvitsasupp
Suvikõrvitsa suppi pole ma varem teinud, kuidagi on jäänud mulje, et eks ta üks lurr ole:) Viimasel ajal on mitut moodi suvikõrvitsat juba laual olnud, seega otsustasin supiga katsetada. Lisasin kindluse mõttes veidi ingverit ja saialille kroonlehedki andsid särtsu juurde. Kõrvitsaseemned oli nahka pistnud meie jänes, va maiasmokk. Kasutasin päevalilleseemneid, polnud ka paha. Kokkuvõttes oli sametine kõhutäis.
2 suvikõrvitsat
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 cm jupp ingverit
2 spl toorjuustu
peterselli
kõrvitsaseemneid
Haki sibul, küüslauk ja porgand. Kuumuta potis oliiviõli ja passeeri sibul koos küüslaugu ja porgandiga. Haki ingver ja lisa potti. Lõika suvikõrvitsad tükkideks, lisa supipõhjale ja hauta 2–3 minutit. Lisa köögiviljapuljong ja keeda, kuni suvikõrvits on küps. Püreeri supp sauseguriga ja aseta tasasele tulele. Lisa pidevalt segades toorjuust ja hakitud petersell. Sega, kuni supp on ühtlase sametise tekstuuriga. Vajadusel lisa soola ja pipart. Serveerimisel puista peale kõrvitsaseemneid ja tilk oliivõli.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment