February 8, 2010

Unustatud kook


Kui viimane postitus sisaldas kreembrüleed saate isegi aru, et munavalged jäid üle. Nendega tuli midagi ette võtta. Esimene mõtte on alati muidugi Pavlova, aga eks seda ole juba üksjagu tehtud ka.
Seekord valmis samadest koostisosadest veidi erinev kook. Retsept on pärit Nigella tagavaradest. Pavlova rabedust selles pole, kuid vahukommine tekstuur on koos vahukoore ja marjadega oi, kui mõnus. Maiustades mõlgutasin mõtteid, et ka vahustatud vaniljekaste oleks kena kaaslane, siis kisuks juba lumepallisupi poole. Mõttesse süvenenult ei pannud tähelegi, kui olin pool kooki nahka pistnud! Nii kerge ja õhuline oli teine.
Aga pole hullu, kui keegi veel peaks kooki tahtma saab ülilihtsalt uue valmistada. Vaja vaid munad vahtu ajada ja siis võib koogi ööseks ahju unustada, hommikul vaid kaunistamise vaev. Nojah, ainult, et siis jäävad jälle munakollase üle. Lõputu ring.


6 munavalget
näpuotsaga soola
150 g suhkrut
1 tl valgeveini äädikat
2 tl maisitärklist
1 tl vaniljesuhkrut

3 dl vahukoort
suhkrut
2 passioni sisu
viinamarju
vaarikaid
musti sõstraid

Soojenda ahi 220 kraadini. Vahusta munavalged soolaga. Lisa suhkur munavahule kolmes jaos. Vahusta kuni munavalge on läikiv ja siidine ja saab moodustada teravaid tippe. Sega juurde äädikas, tärklis ja vaniljesuhkur. Laota küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja tõsta ahju. Keera ahju kuumus koheselt nulli ja mine magama! Jäta kook ahju kogu ööks ja ära isegi mõtle sellele, et paotaksid vahepeal ahjuust, piiluda! Kui soovid serveerida, libista kook alusele. Vahusta koor ja kaunista passioni sisu, poolitatud viinamarjade või muu meelepärasega.
Ettevaatust! Üksi söömiseks pole soovitav!

3 comments:

  1. mul ei oleks sellise suletud ringi vastu mitte midagi: pavlova-crème brulée - pavlova-jne... :)

    Triin

    ReplyDelete
  2. Ma ka ikka pöörlen selles ringis päris palju:) kuniks tüdinen ja otsin uusi radu:))

    ReplyDelete
  3. Kuidas sul nii ilusad pildid välja tulevad? Ma kaalun praegu spetsiaalselt poodi minekut, et seda kooki teha!

    ReplyDelete