October 12, 2010

Peedisupp kookospiimaga


Lenna kookose-peedisupp Anne ja Stiili köögijuttudes ajas pliidi taha küll.
Teada sain, et kookos ja peet klapivad teineteisega suurepäraselt. Olgu öeldud, et ma suur kookosesõber pole kunagi olnud, kuid see kooslus kõnetas mind juba ajakirja lehitsedes ja pettuma ma ei pidanud. Supp sai kreemiselt sametine ja kergelt magus. Mõnus kõhutäis siis, kui liha ei isuta.

1 spl õli
3 keskmist peeti
4 küüslauguküünt
1 tl jahvatatud vürtsköömneid (cumin)
poole sidruni koor
soola
klaas köögiviljapuljongit
400 g kookospiima
serveerimiseks värsket koriandrit

Koori peedid ja tükelda väiksemateks kuubikuteks. Kuumuta potipõhjas tiba õli. Haki küüslauk ja kuumuta veidi õlis. Lisa vürtsköömned, sidrunikoor ja peedikuubikud. Kuumuta mõned minutid ja vala peale kuum puljong. Lase keema tõusta ja lisa kookospiim. Keeda madalamal kuumusel, kuni peet on pehme. Püreesta supp sauseguriga ja maitsesta soolaga. Serveerimisel haki peale lahke käega värsket koriandrit.

6 comments:

  1. Piret - miks sul liha ei isuta?! :)
    Aga tuleb tunnistada, et sellelaadsel supil on ka endal pilk peale jäänud. Nüüd seda enam, et uus kinnitus saadud, et peaks olema hää. Muide, kõrvits + kookospiim oli minu selle sügise supiavastus.

    ReplyDelete
  2. Jah, tõesti, mis sul liha vastu on :-D Vat meie Tuuliga paneme täna küll prae ahju!
    Vaatasin üle, kookost kapis pole, aga peedisuppi pean mina täna saama! Mis muud, kui improviseerima, kui muud pole, siis lihamaitseaine ikka päästab :-)

    ReplyDelete
  3. Ma ausalt öeldes ei kujuta selle supi maitset üldse ette (see kommentaar pole mitte halvustav, vaid ma tõesti ei oska arvatagi, kuidas see maitsta võiks). Ega muud üle jää, kui peab järgi proovima. Lihamaitseainet lisaks supile minagi ja eelnevalt segaks selle tšilliga :)
    Meie viimase aja pidev kooskäimine on tekitanud juba legendaarsed siseringi naljad.

    ReplyDelete
  4. No, nii ägedalt ka selle lihamaitseainega hullata ei maksa:) Võtke kookospiima ja prooviga enne ikka järgi, pärast arutamae, kas peaks midagi lisama....

    ReplyDelete
  5. Aet, kui Sulle india road maitsevad, siis see kookospiima-peedi kooslus on Lõuna-Indias nt väga levinud. Ma olen umbes-täpselt sama suppi teinud mullu novembris saadik, kui ühe väga sarnase retsepti LOndoni-reisilt kaasa tõin (jaanuaris isegi blogisin sellest: http://nami-nami.blogspot.com/2010/01/dashing-coconut-and-beetroot-soup.html ) ja see on kõikide sööjate ja tegijate käest kiita saanud. Meeldib muide väga ka lastele.
    Lisaks koriandrile soovitan peale puistata hakitud kurki - ka väga mõnus!

    Piret- pildid on kaunid!!!

    Ja kas ma pean aru saama, et kuskil restoraniköögis on (sea)lihamaitseainega üsna vabalt ringi käidud? :D

    ReplyDelete
  6. Pillele tänud ka tema retsepti eest. Õnneks siiski päris restoranis lihamaitseainet ei kohanud, küll aga oli see populaarne komponent kõikides Scotland Yardi toitudes :)

    ReplyDelete