March 3, 2009
Hollandi kaste
Hollandi kaste pole mulle varem eriti muljet avaldanud, kuni proovisin Vladislav Djašuki poolt serveeritud turska hollandi kastmes, need maitsed olid nii puhtad ja selged, et minus tekkis huvi seda klassikalist kastet proovida. Toidutarest leidsin ka Vladi retsepti, kuid käeharjutuseks tundus lihtsam nami-namist leitud liba hollandi kaste.
Tänu köögikombainile õnnestus kaste esimesel katsel ja tuli välja just nii õhuline , nagu restoranis käigust seda mäletasin. Kastme serveerisin koos pannil praetud haugiga,mille olin pärast maitsestamist sidrunimahla,soola, pipra ja ohtra värske tilliga keeranud toorsuitsu peekonisse. Nägin veidi vaeva küllalt paksude kalatükkide küpsetamisega, peale pannil värvi saamist pistsin need veel korraks ahju, kuid valvasin, et üle ei küpseks. Ahjus olid nad u 10 min.
Järgmine kord proovin kala aurutada ja ootan juba sparglihooaega, Hollandi kastmest on saanud minu lemmik.
Hollandi kaste
3 munakollast
2spl sidrunimahla
1 tl Dijon sinepit
soola
musta pipart
180 g sulatatud võid
Sega munakollased, sidrunimahl, sool ja pipar köögikombainis ühtlaseks ja heledaks. Lisa aeglaselt köögikombainis segades juurde sulatatud või. Lase enne serveerimist veidi seista.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mmmm, see pilt meeldiks mulle ka :)
ReplyDelete