January 31, 2011
Porgandisupp apelsiniga
Kui tundub, et enam ei jaksa kevadet oodata, tuleb teha väike paus ja valmistada üks lihtne supp.
Erksavärviline supp söödud, meenub, et päike on näidanud end juba paaril järjestikusel päeval. Linnulaulu on kosta ja õhtud on juba sutsuke valgemad. Vast paari nädala pärast võib tunda õhus juba kevade lõhna. Seniks saab abi kergelt vürtsikast ja apelsinisest supiaroomist.
1 spl võid
1 sibul
500 g porgandeid
700 ml köögiviljapuljongit
2 apelsini
soola
musta pipart
1 tl vürtsköömneid
Serveerimiseks
koriandrit
riivitud apelsini koort
idusid
Koorisin porgandid ja tükeldasin ratasteks. Puhastasin ja hakkisin sibula. Sulatasin poti põhjas võid ja kuumutasin köögivilju võis mõned minutid. Lisasin vürtsköömned ja kuumutasin veel veidi. Kallasin peale kuuma puljongi ja keetsin porgandid pehmeks. Suristasin sauseguriga supi püreeks ja lisasin juurde apelsinidest pressitud mahla. Serveerimisel kaunistasin hakitud koriandri, riivitud apelsinikoore ja idudega.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Vaatan neid värve selle postituse piltidel juba ei-tea-mitmendat korda. Olen suga täiesti nõus, et kui väljas on hall, külm ja pilvine, siis tuleb see päike taldrikule panna ja kenasti serveerida. Kohe hakkab kergem ja ajutiselt ajab asja täitsa ära! :)
ReplyDeleteTore, Anonüümne, et sama meelt oled. Loodetavasti proovisid suppi ka:)
ReplyDelete