Erakordselt maitsvaks muutuvad punapipra kaunad just küpsetatuna. Ahjus röstimine lisab paprikale kerge suitsumaitse. Tugevama suitsumaitse saavutamiseks võib paprikad ahjuplaadil lausa mustaks kärsatada. Kõrbenud nahk tuleb kenasti koorides maha. Magus-kirbed paprikad sobivad lauale anda koos oliiviõli ja küüslauguga või sokutada neid kaunivärvilisi lisandeid salatite sisse. Kena ja maitsva kastme saab kokku suristada lõdva radmeliigutusega. Virgutav tulemus on garanteeritud ja väsimus läinud.
Pastakaste röstitud paprikast
4 paprikat
2 tl paprikapulbrit
2 sl punast veiniäädikat
1 sl mett
2 küüslauguküünt
1 tl tšillipulbrit
soola
musta pipart
1 dl oliiviõli
värsket koriandrit
Rösti paprikad nagu eelmises retseptis. Pane kõik komponendid välja arvatud õli blendrisse ja töötle ühtlaseks. Hakka vähehaaval lisama õli ja töötle edasi, kuni kaste muutub paksemaks emulsiooniks.
Serveeri liharoogade juurde või pastakastmena.