Pannkoogipühapäevad on mõnusad. Tatsad unisena kööki ja hakkad hoogsalt küpsetama. Teinekord on uni niiii magus, et saad üles vaevalt puhkepäeva lõunaks, aga kooki tahaks ikka. Kui kohe kuidagi ei viitsi neid püha päeva kuulutajaid ühekaupa vorpida, võib ka kogu kupatuse korrga ahju pista ja siis kohvitassi kallistades veel mõned minutid lihtsalt niisama lebotada. Mulle meeldib sellist laisa pühapäeva pannkooki kõige rohkem teha odrajahuga. Siis on koogil maitset, tekstuuri ja kuuraži:) Paras peotäis marju käib ka asja juurde. Mustikad ja astelpajud on hetkel päevakorral, aga sobivad mistahes marjad otse sügavkülmast tainale puistada. Pärast pole enam moosipurki sahvrist vaja otsidagi, piisab törtsust Kreeka jogurtist ja sortsust vahtrasiirupist.
Ahjupannkook
3-le
2 muna
soola
1 sl pruuni roosuhkrut
200 ml keefiri
150 g odrajahu (või nisujahu)
1 tl soodat
300 g (külmutaud) marju
Serveerimiseks: Kreeka jogurtit ja vahtrasiirupit
Kõikide koostisainete kaalud on umbkaudsed, pannkooki saab teha ikka ainult tunde järgi:) Vahusta munad soola ja suhkruga kohevaks. Lisa soodaga segatud jahu ja keefiri. Sega ühtlaseks ja vala võiga määritud madalasse küpsetusvormi (läbimõõt 26cm). Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni kook on pealt kuldne. Serveeri koos jogurti ja siirupiga.