July 30, 2011
Mustikakook toorjuustuga
Suvi on kui lõputu pidu. See tunne paneb tavalisest enam kooke küpsetama. Ridamisi valmivad marjad annavad vaid põhjuseid juurde. Lihtne ja kiire toorjuustu - marjakook, sobilik erinevatele marjadele. Iseäranis hea mustikatega.
Põhi:
1 pakk Selga šokolaadiküpsiseid
80 g võid
Täidis:
400 g toorjuustu
100 g valget šokolaadi
1 dl suhkrut
poole sidruni mahl
paar peotäit mustikaid
3 muna
Katteks:
250 g hapukoort
2 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Serveerimiseks peotäis mustikaid.
Purusta köögikombaini abil küpsised ja vala juurde sulatatud või. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (minu vormi läbimõõt oli 24 cm). Täidise valmistamiseks tõsta toorjuust aegsasti külmkapist soojenema toatemperatuurile. Sulata šokolaad veevannil või mikros. Vahusta toorjuust suhkruga, sega juurde sulatatud šokolaad, sidrunimahl ja ükshaaval munad. Lõpuks lisa mustikad ja sega kergelt läbi. Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadises ahjus 45 minutit.
Sega hapukoor suhkrutega. Vala koogile ja küpseta veel 10 minutit. Lase koogil jahtuda ja puista peale mustikad.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment