April 2, 2009

Lõheceviche

Juba jupp aega tagasi kirjutas Liina oma blogis lõhecevichist , sellest ajast see mul meeles mõlgub, kuid nüüdseks kui on juba paar korda proovitud võin selle ka oma lemmikute hulka liigitada. Mitmel korral ei tähenda mitte seda, et poleks õnnestunud....ikka hirmhea on olnud ja tahaks veel ja veel. Tänud Liina.
Kala puhul on ju kõige tähtsam värskus, kuid supermarketist fileed ostes ei või just alati kindel olla, et see see kõige värskem kala on. Hea, kui on tuttav kalamees. Paraku pole seda imemeest alati võtta või siis jälle kala ei näkka....
Kala ostes eelistan enamasti siiski tervet kala, kuna eeldan, et see on värskem. Hiljem juba hakkab kaupmees pingutama, et kalale ostjat leida, kõigepealt fileerib, siis rändab filee marinaadi jne.
Terve kala ostmisel on veel eelised, et pirakast kalast saab mitu korda söönuks. Viimast lõhet sõime nii aurutatult, soolatult kui supina. Esimesena sai lõhest ikkagi ceviche....

laimimahl
oliivõli
sool
pipar
suhkur
koriander
küüslauk

Segasin marinaadi koostisained omavahel ja lõpuks värskete lõhekuubikutega. 15 minutit maitsestumist. Varem olin ahju pistnu fooliumisse keeratud koorega kartulid. Kartulid lõikasin jämedateks viiludeks ja lõhe sinna peale. Imemaitsev ja imelihtne!!

No comments:

Post a Comment