July 7, 2009

Pühapäeva liha ja šokolaadi suflee



Kui ette jääb just paras ja ilus tükk veise sisefileed, ei suuda mina sellest loobuda. Lõikasin filee keskmise osa kolmeks ja kuumale grillile. Mahlad kinni ja veidi järelküpsemist. Enne olin ahju küpsema pannud ka pataadid. Sügavkülmast „leidsin“ tüki karulaugumaitsevõid, libistasin kuumale lihale. Võitükid olid üsna kopsakad, nii jagasin süües osa ka pataadile.Hõrk maitse ja jumalik nauding





Pidusöök vajas ka väärilist lõpetust. Ahju läks šokolaadi suflee. Kuni suflee ahjus kerkis marineerisin maasikad palsamiäädikakreemiga.
Elu on imeline ja pühapäevad nautimiseks.

Soe šokolaadi suflee

3 muna
60 g suhkrut
1 spl jahu (25 g)
100 g tumedat šokolaadi
50 g võid
4 x 10 g tumedat šokolaadi suflee "südameks"

Vahusta munad suhkruga korralikuks vahuks. Sulata vesivannis (või mikrolaineahjus) või ja šokolaad. Sega vahustatud munadele juurde vähehaaval sulanud šokolaad ja lisa lõpuks ettevaatlikult jahu. Määri sufleevormid kergelt võiga ja jaga pool suflee kogusest vormidesse, aseta šokolaadi tükid keskele ja lisa ülejäänud mass. Küpseta eelkuumutatud ahjus 230 kraadi juures 10 minutit. Parema tulemuse saavutamiseks aseta enne ahju põhja kuumuskindel nõu veega, et küpsemistulemus saaks ühtlasem.

Suflee retsept on Imre Kose „igivana“ saatest Lihtne gurmee. Südameks kasutan vahest ka valget šokolaadi.

No comments:

Post a Comment