August 27, 2009

Täidetud paprikad



Neid maitsvaid paprikaid sain ma aasta tagasi oma õel Meritil Chicagos külas käies. Muidugi nõudsin kohe retsepti, aga valmistamiseni jõudsin alles nüüd! Tänaseks on Merit juba San Francisco elanik, kuid arvan, et tema Guatemaalast pärit ämma Patricia paprika retseptid on neil endiselt kasutusel. Mõnusaks teeb nad kohev munavaht ja imemaitsev kaste.
Muidugi ei saanud ma ka retseptis ilma väikeste muudatusteta. Erinevad tšillid asendasin ühe saadaolevaga ja pannil praadimise asemel pistsin paprikad lõpuks ahju.
Ahjaa pooled paprikad asendasin suvikõrvitsaga:) Sobis ka kõrvitsale, kuid tuleb tunnistad,et paprikaga oli maitsvam.

Tomatikaste

6 tomatit
värsket koriandrit maitse järgi
1 sibul
2 spl seesami seemneid
4 tera nelki
1 spl purustatud kõrvitsa seemneid
2 küüslaaugu küünt
1 väike tšilli kaun


Rösti pannil ilma õlita sibul, seesami seemned, nelk, hakitud küüslaauk, kõrvitsa seemned ja tšilli.
Pane tomatid keevasse vette ja keeda mõni minut. Eemalda tomatitel koor ja pane blenderisse koos pannil röstitud ainetega ning lisa koriander. Vajadusel võib lisada veidi kanapuljongit. Sega ühtlaseks püreeks ja kurna läbi tiheda sõela., keeda veel tasasel tulel u 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.



Paprikad

400g hakkliha
peotäis Türgi ube
1 suur sibul
2 küüslaaugu küünt
värsket basiilikut
värsket punet
6 paprikat
oliivi õli
6 muna
1spl jahu
soola, pipart


Puhasta paprikad seemnetest ja poolita. Lao ahjuplaadile, nirista neile veidi õli ja küpseta ahjus pehmeks. Tõsta jahtuma. Puhasta ja lõika oad 2 cm pikkusteks, keeda soolaga maitsestatud vees veidi, kuid jäta krõmpsuks, u 5 min. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta pannil õli ja prae selles sibulat küüslauku ning lisa hakkliha ja maitseained. Kui liha on küps lisa oad ja sega läbi. Jahuta veidi.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks lisades pisut soola. Lisa ükshaaval munakollased ja lõpuks 1 spl jahu. Sega kergelt läbi. Täida paprikad hakkliha seguga ja tõsta igale peale lusikatäis munasegu.
Küpseta ahjus, kuni muna on kuldkollane ja küpsenud.

No comments:

Post a Comment