September 29, 2009

Ricotta parfee viigimarjadega


Lettidel ilutsevad värsked viigimarjad. Kuna hind on hetkel soodne, olen neid imelisi ande juba mitmel korral koju tassinud. Esimesed sõin mesise kitsejuustuga, proovisin ka Parma singiga, mee ja pähklitega. Tuleb tunnistada, väga maitsev.
Kuna kausis oli veel piisavalt marju otsustain ka magustoitu katsetada. Oma järge ootaski sobiv parfeeretsept.

50 g suhkrut
2 muna
1 vanillikaun
2 dl vahukoort
200 g ricotta juustu
3 spl tsitruselikööri
1 sidruni koor

12 küpset viigimarja
palsamiäädikakreemi
1 sidruni mahl
demerara suhkrut
Kreeka pähkleid

Vahustasin munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Poolitasin vanillikauna ning eemaldasin seemned. Lisasin munavahule vanilliseemned, juustu, likööri. Riivisin sidrunikoore võimalikult õhukeselt segusse. Vahustasin koore ja segasin juurde. Lõpuks vahustasin munavalged tugevaks vahuks ja segasin kõik kergelt läbi. Tõstsin segu lusikaga väikestesse suflee vormidesse ja panin sügavkülma kolmeks tunniks. Jätkus 6-le vormile.
Enne serveerimist lõikasin viigimarjad sektoriteks ja sulatasin pannil demerara suhkru, lisasin sidrunimahla ja palsamiäädikakreemi, juurde veel hakitud Kreeka pähkleid.
Tõstsin vormid korraks „ nabani“ kuuma vette ja kummutasin taldrikule. Peale sättisin karameliseeritud viigimarjad. Serveerisin kiirelt, parfee on kiire sulama.

Proovisin parfeed ka värskete viigimarjadega, kuid siin sobis karameliseeritud paremini, hapukalt magus ja särtsakas tänu palsamiäädikale. Parfee ise aga kreemjas ja siidine

No comments:

Post a Comment