December 8, 2009

Kirsiõllesai


Eriti lihtne küpsetis. Valmib lausa iseenesest. Angelica Udeküll valmistas seda Terevisoonis. Muutsin pisut koostisaineid ja sain toreda jõuluse saia. Pole mingit kergitamist- sõtkumist kõik selle töö teeb õlu sinu eest ära, lihtsalt mugav!

500 g täistera nisujahu
1 ½ tl küpsetuspulbrit
 
3 spl rafineerimata roosuhkrut

1 tl soola
500 ml tumedat kirsiõlut

100 g võid

kuivatatud kirsse

 mandleid
2 tl piparkoogi maitseainet

Panin kirsid portveini ligunema.
Segasin omavahel kõik kuivained, lisasin õlle ja sulatatud või. Segasin tainasse nõrutatud kirsid ja mandlid ning asetain taina keeksivormi. Küpsetasin 190 kraadi juures 1 tund.

No comments:

Post a Comment