March 7, 2010

Maroko pannkoogid


Ma ei oska pannkooke küpsetada. Vähemalt häid pannkooke mitte. No tegelikult pole ma väga ka oma pannkoogi küpsetamise oskusi viitsinud lihvida. Häid pannkooke saan tavaliselt ema juures ja tema omad on tõeliselt head. Tal on olnud ka püsivust seda oskust lihvida mitukümmend aastat.
Kui mu tütar aga tegi ettepaneku, et küpsetaks Maroko pannkooke, oli see minu jaoks samal hekel idee millest kinni haarata ja vaimustuda. Silme ette kerkis "punane linn" Marrakech oma salapära ja seiklustega. Kalalõhnane, sini-valge Essaouira, vaba ja vallatu.


300 g nisujahu
200 ml käesooja vett
1 tl soola
1 spl kuivpärmi
100g võid

Sega sool, pärm ja jahu omavahel. Lisa juurde vähehaaval vesi ja sõtku tainas. Lõpus lisa veidi sulatatud võid. Sõtku tainast hoolega ja jäta umbes 15 minutiks kerkima.( Pühapäeva hommikul saab siis voodisse tagasi pugeda ja mõnuga veidike raamatut lugeda.) Jaga tainas võrdseteks osadeks. Rulli tainapallist ümar ring käte või tainarulli abiga. Tainarull on siin parim, kuna rullida tuleb hästi õhukeseks ja hea oleks kui tainas keskelt ei rebeneks. Siis vala keskele veidi sulavõid ja voldi küljed üksteise peale, et moodustuks ruut. Tasanda veelkord rulliga. Step by step juhtnöörid siin. Toimi nii kogu tainaga alles siis asu küpsetama. Selleks kuumuta pannil õli ja või segu ning küpseta kergelt kooke mõlemalt poolt. Ettevaatust mitte üle küpsetada! Naudi apelsini salati, mee või meelepärase moosiga. Astelpaju moos ja apelsinid sobivad suurepäraselt.
Koogid tõid meelde mõne aasta tagused Maroko rännakud. Hanna alustas, mina vaimustusin ja pealelõunal märkasin kallist kaasat tegemas virtuaaltuuri Maroko riadidesse. Ilmselgelt on meil Maroko palavik. Raviks on hetkel pannkoogid:)

2 comments:

  1. Tundub, et nende pannkookidega saaks vist ka Merrit hakkama.
    Hummer

    ReplyDelete
  2. Merrit kindlasti, aga see võiks olla jõukohane isegi targale koerale.

    ReplyDelete