April 4, 2010

Sidrunheinaga maitsestatud puuviljasalat jäise jogurtiga


Troopiline puuviljasalat kergeks kevadõhtuseks naudinguks. Kui silmad suled on tunne nagu oleksidki seal....
Jätkub kuuele.

1 draakonivili (Pitahaya)
1 papaja
1 ananass
1 granaatõun

Sidrunheina marinaad

3 dl vett
3 spl mett
2 laimi
3 sidrunheina vart
2 tähtaniisi

Jäine kardemonijogurt

8 rohelist kardemoni või 1 tl jahvatatud kardemoni
3 dl jogurtit
2 spl mett

Valmista kõigepealt marinaad. Mõõda vesi ja mesi potti. Riivi laimi koor ja pigista mahl. Lisa potti. Puhasta sidrunheina varred pealmistest kihtidest ja poolita. Mulju neid noaseljaga, et aroomid vabaneksid ja lisa kastrulisse. Lisa tähtaniis. Lase leem keema ja hauta seda tasasel tulel 10 minutit. Jahuta.

Sega vahepeal jogurt kardemoni ja meega. Kui kasutad rohelist kardemoni poolita kupar ja eemalda seemned. Seejärel purusta need uhmris. Mesi sega hulka „lohakalt“ pole oluline, et ta hästi jogurtiga seguneks. Parem on, kui jogurtisse jääb mesiseid kohti. Pane jogurt sügavkülma paariks tunniks kohmetuma. Aeg-ajalt segamine ei tee paha.

Koori ja haki puuviljad kuubikuteks. Vala puuviljadele läbi sõela marinaad ja pane külmkappi maitsestuma vähemalt kaheks tunniks. Parim on hoida üleöö. Draakonvilja fuksiaroosa koor on sobiv jäätunud jogurti serveerimiseks. Jäta see alles.

Trooilisi vilju leiab Rimist ja Stokast, aga salatit tasub teha ka kiivi, mango, apelsini, meloni, viinamarjade või muu meelepärasega. Tegija on siin sidrunheinaga marinaad.
Kohmetunud kardemonijogurt andis kõvasti vunki juurde. Jäätiseks ma seda ei nimetaks. Just selline jäine tekstuur, kergelt mesise nüansiga oli salati parim kaaslane.


Allikas: Glorian ruoka&viini

2 comments:

  1. Loen ja imetlen, mida kõike ka sina valmis ei meisterda!

    ReplyDelete
  2. Aitähh Mari-Liis imetluse eest:)
    Siin polnud nüü küll mingit meisterdamise kunsti:) Salat sündis eelkõige seepärast, et Rimis ajakirja sirvides, avastasin ka troopilised viljad kõik koos kenasti reas.

    ReplyDelete