May 11, 2010

Külm supp karulauguga


Erkrohelised karulaugud poevad pea iga toidu sisse. Silmad otsivad neid juba turuväravast sisse jõudes. Ja hopsti korvis nad ongi! Ilm ei soosi küll veel külma suppi, kuid karulaugu aeg on üürike ja tüdimust veel pole. Ega ilma pole mõtet kiruda, kevade nautimine seevastu on kohustuslik. Poetasin blendrisse peotäied rohelist kraami ja vitamiinirikas lõuna sündis vaid nuppu vajutades. Idee jäi meelde Tervisoonist, kus Peeter Pihel ilusa rohelise supiga isutas. Gurmeekokale kohaselt tegi ta ka supi juurde vingeid vigureid lisaks. Mina jätsin vigurid ära. Unustasin ka oblikad turult toomata. Oblika asemel sobis suurepäraselt beebispinat.

punt karulauku

karp beebispinatit
2 dl maitsestamata jogurtit

pool pikka kurki
1 avokaado
1 kooritud roheline õun

soola

pipart

Serveerimiseks
oliivõli
seemneid

Loputa spinat ja karulauk. Koori kurk ja tükelda avokaado. Pane kõik komponendid blendrisse ja surista ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi vett. Maitsesta soola ja pipraga. Nirista peale õli ja puista üle seemnetega.

5 comments:

  1. Milline kevadine värskus! Usun, et ilma viguriteta on isegi parem:D
    Aet tõi mulle täna omakorjatud karulauku, tegime pestot ja tõdesime, et kevade edenedes on maitse muutunud väga tugevaks, pestosse oleks nagu terve küüslaugupea pandud. Varsti on ilmselt päris mõru, nii et tuleb võtta viimast.

    ReplyDelete
  2. Metsikult ilus, juba pildist õhkub värskust ja seda mõnusat mahedat karulaugumaiku. Oi, kuidas ma teid kadestan selle karulaugu osas. Sain ka eile emalt oma 5 punti maha istutamiseks. Loodetavasti läheb kasvama ja saan järgmistel aastatel kõik teie karulaugutrikid kaasa teha :)

    ReplyDelete
  3. Tõsi, karulauguga pikka pidu pole. Veel saab teda nautida kuni teatepulk edasi antakse.
    Juc, loodan, et su karulaugud paljunevad jõudsalt. Panin ka eelmisel aastal paar põõsast kasvama ja kõik on kenasti kosunud. Tõsi pesto ja supi jaoks pean ikka turult lisa tooma, kuid salatisse ja leiva peale juba saab.

    ReplyDelete
  4. Selle esimese pildi peal on supp tõeliselt ahvatleva ja tervisest pakatava näoga :)

    ReplyDelete