October 29, 2010

Kaine küülik


Õrn küülik sobib hautamiseks ka ilma veini, õlle või siidrita. Sidrun ja salvei maitsestavad heleda liha delikaatselt, kaneel lisab õige pisut vallatust. Tore toit, nädala lõpetuseks.

küülik
jahu
500 ml vett
1 sidrun
1 loorberileht
1 porgand
2 varssellerit
1 kaneelikang
3 küünt küüslauku
soola
pipart
punt salveid


Tükelda küülik. Veereta palakesi jahus ja pruunista pannil kiiresti igast küljest. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla potti vesi ja sidrunimahl ja lase keema tõusta. Lisa liha ja bouquet garni (kimbuks seotud maitsetaimed, mida on hõlbus valmis roast eemalda. Seekord olid kimbus loorber, salvei ja kaneelikang). Lisa küüslauk, porgandirattad ja sellerivarred. Hauta pliidil või ahjus 1,5 tundi.

Kõrvale sobis ahjus röstitud kõrvits ja heledas õlles hautatud hapukapsas. Klaasike veini ikka ka:)

5 comments:

  1. Oi, see on küll üks väga Luxembourg roog :), eriti, et Sa serveerisid teda õlles hautatud hapukapsaga. Peaks ka selle jänese ikka ette võtma!

    ReplyDelete
  2. Hmm,Luxembourg roog, kõlab päris hästi:)

    ReplyDelete
  3. See jänku näeb tõeliselt mõnus välja ja pean tunnistama, et seni olen kõik oma jänkud jätnud ilma kaineolemise võimalusest. Ikka kas veini või siidri vm sisse podisema. tuleks vist kainele küülikule ka võimalus anda. Tundub väga ahvatlev!
    JA need õlles hautatud kapsad on ühed eriliselt mõnusad kapsad. Kinnitust saime kasvõi sealihamaratonilt, kus üsna erinevaid õllekapsaid meile serveeriti. Mul ootabki üks õllese kapsa postitus oma aega.

    ReplyDelete
  4. Õigus, Tuuli, see õllese kapsa isu just sealt seamaratoilt tuligi ja rahu enne ei saanud, kui kapsad potti panin. Hästi loominguline on kapsaste maitsestamine, timmid nii kaua, kuni kõik maitsed tasakaalus, täpset retsepti, kui palju mida, on üsna keeruline anda. Jään huviga sinu varianti ootama.

    ReplyDelete
  5. ohhoo, meil oli ka täna kaine küülik: koduses õunamahlas ja tüümianiga maitsestatud. juurde hautatud värske kapsas, mida kuuseokkasiirupiga pärast maitsestasin.
    aga kuna ma tegin ainult sadulaid, siis liha mulle väga muljet ei avaldanud. koivad on ikka mahlasemad ja mõnusamad.

    ReplyDelete