November 23, 2010

Jõhvika beseerull kakaoga


Jõhvikal on tuhat kasulikku omadust ja tervendav mõju. Mulle, aga lihtsalt meeldib see hapukas ja kirbe mari, mida ma tihi oma toitudesse sokutan. Puistan teda salatitele ka hakkliharoogadesse passib ta imehästi. Tõsi küll, mõni sööja hakkab enamasti ohkima ja neid imelisi hapukaid marju kahvliga välja õngitsema. Kui aga püreestatud jõhvikad segada kreemja mascarpone ja vahukoorega, pole kellegil kobisemist, puhtaks limpsitakse nii taldrik, kui lusikas.
Käiku lähevad kappi kogunenud munavalged. Jõhvikas ja kakaobesee kreemja vahuga moodustavad õhkõrna maiuse, kerge naudingu pimedasse päeva.

4 munavalget
2 dl suhkrut
1 tl sidruni mahla
2 tl maisitärklist
2 spl naturaalset kakaopulbrit

karp mascarponet
1 dl vahukoort
2 dl jõhvikaid
1 dl suhkrut

Vahusta munad tugevaks vahuks, lisa suhkur kolmes jaos ja sidrunimahl. Munavaht peab olema tugev ja läikiv ning kaussi tagurpidi keerates ei tohiks välja valguda. Lõpuks sõelu juurde tärklisega segatud kakaopulber. Määri segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali ja küpseta 150 kraadises ahjus 30 minutit, kuni besee on pealt kuiv ja krõbe.
Keera besee koos paberiga kummuli uue küpsetuspaberi peale ja eemalda eelmine paber. Lase jahtuda ja valmista täidis. Püreeri jõhvikad suhkruga, mikserda mascarponega ja lõpuks sega juurde vahustatud koor. Määri segu beseele ja keera ettevaatlikult rulli. Kooki saab edukalt valmistada ka päev varem. Peale üleöö seismist külmkapis maitses rull endiselt hea.

4 comments:

  1. ma ikka vahel surun alla seda soovi ka beseerulliga rinda pista, aga peale seda rulli tundub see juba võimatu...

    ReplyDelete
  2. Vernanda, ära suru soove alla, see võib tervist kahjustada:)
    Tänud, Elis!

    ReplyDelete
  3. esimene vaba nädalavahetus, mis umbes ma ei teagi millal, teen ära.

    ReplyDelete