December 19, 2010

Soe kõrvitsasalat astelpaju kastmega


Salat köitis minu tähelepanu Ruoka&Viini kutsuval kaanefotol. Tegemise käigus tuli ette muutusi ja mugandusi. Algne variant nägi ette murakakastet, mis ahvatles ja hullutas. Kahjuks polnud ma nii usin, et neid kuldseid iludusi õigel ajal oma sügavkülma oleksin varunud. Nüüd külmal ajal ei leia neid enam kuskilt, seda head kraami suurpoodide külmletist otsima minna pole mõtet. Vaatasin oma kodused varud üle ja leidsin teised kaunid kollased marjad - astelpajud. Purgike sõbra kingitud murakamoosi leidus ka kapis ja nii see salatikaste sündiski, ikkagi tibake murakamaitset sees. Punase salati asemel läks käiku peet ja tulemuseks oli mahlane ning värvikas salat. Tore seltsiline verivorstile.


300 g kõrvitsat
2 väiksemat peeti
1 spl oliivõli
1 spl võid
3- 4 rosmariinioksa
2 küüslauguküünt
2 tl sinepiseemneid
peotäis beebi spinati lehti
soola
musta pipart veskist
jõhvikaid
sinihallitus või- kitsejuustu


Salatikaste

2 dl külmutatud astelpajumarju
2 spl murakamoosi
soola

Koori peet ja viiluta. Lao ahjuplaadile ja tilguta üle õliga. Rösti 200 kraadises ahjus peediviile umbes pool tundi.
Valmista salatikaste. Pane astelpajumarjad potti ja hauta kaane alla tilga veega 15 minutit. Pressi läbi sõela ja sega juurde moos. Maitsesta soolaga ja jäta jahtuma.
Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viiludeks. Sulata või ja õli pannil. Lisa kõrvitsaviilud ja rosmariinilehed. Pruunista kõrvits ja hauta keskmisel kuumusel umbe 10 minutit. Lisa pressitud küüslauguküüned ja sinepiseemned. Hauta veel hetke ja maitsesta soola ja pipraga. Rebi spinatilehed taldrikule, tõsta peale kõrvitsaviilud ja ahjus röstitud peedid. Raputa juurde jõhvikad ja murendatud juust ning vala üle astelpaju- murakakastmega. Naudi koos verivorstidega.

2 comments:

  1. Mm, sul on väga säravad pildid ja road nende on väga isuäratavad. Mulle endale meeldib ka salatikastmetega väga katsetada, nii et sinu oma oli väga huvitav ja oma nägu :)

    Aitäh hea koosluse eest ja edu kokkamisel ka 2011. aastal! :)

    Marju
    http://www.tassike.ee

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Marju!
    Imetlesin suud vesistades tassikeses pikalt.

    ReplyDelete