April 25, 2011

Remonditud lambakints



Põhjaka poisid olid need, kes Terevisioonis kintsu remontisid. Proovisin minagi kallil kevadpühal koju toodud tallekintsu veidi vormida. Tulemus sai nauditav, ehkki sidumine mul nii elegantselt välja ei tulnud, kui Ott seda näitas. Mul kulus lihtsalt tiba rohkem nööri ja kintsust sai veidi vonklev. Maitset kehvem kaubanduslik välimus siiski ei rikkunud. Praad oli mahlane ja valmis vaid tunniga.

lambakints
1 pea küüslauku
paar oksa rosmariini
peotäis koriandrit
100 g suitsupeekonit
soola
pipart



Kondistasin kõigepealt lambakintsu. Selleks lõikasin terava noaga tihedalt kondi ääri mööda liha lahti. Ettevaatlike lõigetega tegin kintsust pinnalaotuse. Puistasin peale soola ja pipart. Hakkisin ürdid ja puhastasin küüslauguküüned. Puistasin lihale ürdid ja terved küüslauguküüned ning vormisin lihast rulli. Sidusin puuvillase nööriga, õpetust jälgides. Pruunistasin pannil ja pistsin 170 kraadisesse ahju. Tunni pärast oli liha küps. Lasin pool tunnikest fooliumi all puhata, siis eemaldasin nöörid ja lõikasin liha lahti.





2 comments:

  1. Jessuke, ma mõtlesin, et sulle puusaproteesiga lambavanake ette jäi :-D
    Seda Põhjaka poiste etteastet ei sattunud kahjuks nägema, sellest ka säärane ignorants. Aga kaunis mahlane kints paistab olevat, meie konsumeerisime selle päeva õhtul 5 tundi küpsenud kintsukest, mis seni ahjus oli, kuni me Eestimaa loodepoolseimat otsa avastasime. Oli hää, aga kindlasti mitte roosa ligigi.

    ReplyDelete
  2. Ehee, puusaprotees:-D, naljanaine! Ei, ei see kont andis peale pühi meile veel kena boršikese, nii kepsakas kints oli:)

    ReplyDelete