September 30, 2011

Põldmarjad mandlisel põhjal



Kook see pole. Ilma muna ja jahuta põhi koogi mõõtu välja ei anna. Magusroa vormist välja tõstmiseks on vaja pigem lusikat, kui nuga või tordilabidat. Maiasmokkadele pole see retsept ammugi mokkamööda. Küll, aga rõõmustab marja, puuvilja ja mandli kergelt magus maitse taljesõbralike magustoitude otsijat. Maiustada saab ka ilma suhkru, jahu ja munata.


Põhi:

200 g kooritud mandleid
1 tl piparkoogimaitseainet
80 g heledaid rosinaid
2 spl vahtrasiirupit või mett
1 tl vanilje ekstrakti

Täidis:

300 g põldmarju
5 pehmet datlit
1 spl vahtrasiirupit või mett
1 spl sidruni mahla

Serveerimiseks:

Kreeka jogurtit

Purusta mandlid koos piparkoogimaitseainega köögikombaini lõiketeraga peeneks. Lisa rosinad, vahtrasiirup, vaniljeekstrakst ja tiba külma vett. Surista masinaga veel veidi, kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Suru segu 20 cm läbimõõduga vormi põhjale ja äärtesse. Tõsta vorm külmkappi 30 minutiks.
Täidise valmistamiseks pane pooled põldmarjadest, datlid, vahtrasiirup ja sidrunimahl köögikombaini ja töötle püreeks. Vala segu mandlipõhjale ja lao peale ülejäänud marjad. Lase veel paar tundi kplmkapis seista ja serveeri koos paksu ja kreemise Kreeka jogurtiga.

Kreeka jogurti võib asendada ka käepärase maitsestamata jogurtiga. Soovitav on siis lasta jogurtil sõelal nõrguda mõned tunnid, parima tulemuse saab üle öö nõrutamisega.






Idee ajakirjast Delicious

3 comments:

  1. Piret, need pildid ise on juba nii kenad, et tühja sellest suhkrust! Üldse tundub, et Su viimased postitused sunnivad rohkem sõbrannasid külla kutsuma, kes kõike seda head kindlasti meestest-lastest(no vähemalt minu omadest :)) paremini nautida oskavad. Mulle see igatahes meeldib!

    ReplyDelete
  2. Pean ka tunnistama, et pildid on tõepoolest VÄGA kenad. Kohe kadestamisväärselt ilusad, heas mõttes kadestan:) Edu!

    ReplyDelete
  3. Britt ega nende meeste-laste meelejärgi ei jaksa alati jah olla. Teismelise kommentaaridest ei tee ma enam ammu välja ja minu üllatuseks jääb neid aina vähemaks:)
    Tiina, suur tänu Sulle!

    ReplyDelete