November 29, 2011

Jaanalinnufilee apelsini ja fenkoliga



Apelsin ja fenkol on suured sõbrad. Majesteetlik, hõrk ja superkvaliteediga jaanalinnufilee nautis samuti seltskonda. Ahjus röstitud naeris ja pataat trügisid vägisi taldrikule pikendama liha magusat maitset.


700 g jaanalinnufileed
1 apelsin
2 tl jahvatatud fenkoliseemneid
1 spl vahtrasiirupit
2 spl astelpaju toormahla
1 dl õli
1 väike tšillikaun
2 cm jupp ingverit
meresoola
musta pipart

Pressi apelsinist mahl. Eemalda tšilli seemned ning haki peeneks. Tükelda ingver. Sega marinaadi komponendid omavahel. Lõika liha kahe sõrme jämedusteks ja tõsta marinaadi. Lase seista üle öö.

Võta liha marinaadist ja kuivata majapidamispaberiga. Grilli tulistel sütel kummaltki poolt mõned minutid, ikka nii, et liha seest mahlane ja punetav jääks.

Võid liha pruunistada kiirelt ka kuumal pannil ja siis 5 minutiks 200 kraadisesse ahju järelvalmima tõsta.

3 comments:

  1. Piret Sa oled väga osav, jaanalind on sellises aupaistes ja valgusvoos ning see rõhutab tõesti hästi selle austatava olendi erilisust ja auväärsust.

    ReplyDelete