December 7, 2011

Roosa hilissügis F-hoones



Eesti Maitsed Täna alustas mõni nädal tagasi pakkumistega, kus erinevate restoranide ja söögikohtade kokad, someljeed, baarmanid või barristad pakuvad välja oma maja iseloomustava maitsekombinatsiooni. Lisaks toidule loob maitseaealmust ka toiduga sobitatud jook. Olen servapidi Eesti Maitsete tegemistega seotud ja “sunnitud” tihti ahvatlevate toidupiltidega silmitsi seisma ning arvuti ekraani ees suud vesistama. Siiani pidasin kenasti vastu. Siiski katkes ühel hetkel mu kannatus.
Roosa hilissügis F-hoone pakkumises oli intrigeeriv ja ligitõmbav. Lihahimu sai mu jalad kõhu alt välja, rosé kergitas kulmud juuksepiirini. Paraku võtsin ma siiski liialt kaua minekuks hoogu ja jõudsin kohale, kui tunnid olid juba alnud.(Loe: pakkumine läbi ja vein joodud). Minu õnneks oli õrnalt suitsutatud seafilee kõrvitsa-hurmaa salati ja sinepikreemiga siiski nii popiks osutunud, et jätkuvalt veel tavamenüüs saadaval. Sain pikalt piinanud ahvatlust siiski maitsta. Liha oli lisaks õrnalt läbikumavale roosale värvile sõna otseses mõttes suussulavalt pehme. Vot nüüd oli kahju, et teine roosa osa puudus. Lohutasin ennast kuldse magusa salati ja siidise sinepikreemiga, limpsides kausikese tilgatumaks.
Pearoogadest jäi silm pidama tursal. Õrnalt vürtsine kaste andis kalale lisa maitsenüanssi, rohelised aedoad tummisust, kuid kala ise jäi pisut tuimaks oma suurepärases ümbruses.
Marjasorbett viis mind roosale lainele tagasi. Nautisin jäätunud suvemaitseid ja silmitsesin selle talve esimeste lumeräitsakate tantsu akna taga valgusjoas. Sügis oli ruumi teinud talvele.

Maitsepakkumised jätkuvad, hoia pilk peal, kui leiad sobiva ära jää kauaks mõtlema. Kellel loosiõnne, see võib saada mõne aja pärast päris toreda üllatuse osaliseks.

Loe lisaks Silja lugu Troikas käigust ja Mari-Liisi lugu Mack'ist.

Pildi tegi Lauri.

No comments:

Post a Comment