February 14, 2012

Peedi-carpaccio krõbeda fetaga


Säästkem kalleid inimesi suhkruüledoosist. Magus peet teeb põsed punaseks ja meeled vallatuks. Magusat Valentini!

kahele

2 toorest peeti
200 g feta juustu
peotäis mündilehti
praadimiseks õli

Kaste
2 spl punaveiniäädikat
4 spl oliiviõli
1 tl tumedat muscovado suhkrut
2 tl (kuivatatud)estragoni

Pese peedid ja keera fooliumisse. Pane 200 kraadisesse ahju küpsema. Küpseta umbes tund, olenevalt peedi suurusest. Veidi krõmps olek ei tee peedi puhul paha.



Lõika feta õhukesteks ribadeks (sobilikum kõvemat sorti fetajuust, feta-laadse pehme juustuga saab ka häda korral hakkama, kuid köögi koristamisele kulub hiljem üüratu aeg). Küpseta juustu kuumal pannil mõlemalt poolt paar minutit, kuni see muutub kuldseks. Tõsta majapidamispaberile jahtuma.

Viiluta peedid võimalikult õhukeseks. Juurviljakoorija või juustunuga on siin suureks abiks. Sega kastme komponendid omavahel ja vala peediviiludele, sega hoolega.

Tõsta peet serveerimistaldrikule, puista peale mündilehed ja krõbedad fetatükid.

Kui kallim mossitama hakkab, küpseta juurde mõni kobedam lihatükk ikka ka;)

6 comments:

  1. Ohh, super! Tootearendusena oleks pidanud peedid veel südamekujulise vormiga päevale kohaseks disainima, aga no jummala eest, sõbrapäevaks peedipunaseid südamekesi iga kell :)

    ReplyDelete
  2. Jah, Tuuli olen nõus, et arenguruumi on :)

    ReplyDelete
  3. Oi kuidas mulle meeldib see krõbeda feta idee! Kõik ideed, kuidas salateid huitavamaks teha, on meie peres alati teretulnud, nii et suur aitäh Sulle, Piret! Ja peediga sobib feta ju veel eriti hästi!

    ReplyDelete
  4. Oeh, väga halvasti tuli välja :(

    ReplyDelete