June 28, 2012

Lõhe ricottaga



Ongi suvi kohal. Ilm tembutab  siiski endiselt.  Kui ei satu peenramaale ega turule, siis ei pruugi suvest suurt arugi saada. Õnneks siiski on ka viletsa ilmaga võimalus põigata korraks turule ja imetleda neid lookas lette ja hullutavaid maasika- ja värske soolakurgi aroome ja veenduda, et just nüüd on suvi.
Ilma soolakurgita ma ilmaski turult lahkuda ei suuda, alati teeb see lõhn mu põlvist nõrgaks ja silmist pimedaks. 
Kogu selle toretseva värske kraami taustal läheb aga enamasti süda vesiseks ja lisaks soolakurgile isutab ka soolakala. Kala soolamine pole mingi täppisteadus, vaid  rohkem tunde asi. Põhiline, et kala oleks värskemast värskem.


 400 g lõhefileed
1 spl meresoola
1 spl heledat muscovado suhkrut
300 g  kitsepiimast ricotta juustu
2 spl  värsket pestot 
maitserohelist
Kõigepealt soola lõhe. Sega sool ja suhkur omavahel ning hõõru kalale. Tõsta kala taldrikule, kata toidukilega ja lase külmkapis maitsestuda üle öö.
Lõika soolatud kalast õhukesed viilud. Vooderda väikesed magustoiduvormid toidukilega ja seejärel õhukeste kalaviiludega nii, et pool viilu jääb üle ääre rippuma.
Sega ricotta pestoga ja haki juurde maitseroheline. Vajadusel maitsesta soolaga.
Tõsta segu vormidesse kalaviilude peale. Voldi kalaviilud vormi peal kokku, aseta peale toidukile otsad ja lase külmkapis taheneda paar tundi või kuni üle öö.
Serveerimisel kummuta kauss tagurpidi ja õngitse kalapalad ettevaatlikult välja. Paku koos rohelise salatiga.

No comments:

Post a Comment