March 11, 2013

Röstitud tomatitega supp



Märtsipäike on toreda hoo sisse saanud. Vaatamata tõsistele tuisuilmadele pressib soe valgusekera ennast pilvemüürist läbi ja annab meile lootust helgemale ajale. 
Paraku maitsvaid tomateid pole niipea loota. Seepärast tuleb olemasolevaid veidi turgutada. Ahjus peesitamine sobib piskestele tomatpallidele kenasti. Õigupoolest ma talvel neid suuremaid plassi maitsega ei ostagi.  Pisikestel kirss- või ploomtomatitel on vähemalt aimatav tomatimaitse. Kui neid korraga suurem kogus ahjus kuumaks kütta, jagub salatisse ja kiire nälja leevenduseks saab hetkega supi.


Tomatisupp

600 g ploomtomateid
 2 tl kuivatatud punet
1 sibul
4 küüslauguküünt
2 sl võid
soola
pruuni roosuhkrut
250 ml tomatimahla


Loputa tomatid ja lõika pooleks. Lao tomatid ahjuplaadile, lõikepind üleval ja piserada üle oliviõliga. Haki 2 küüslauhuküünt peeneks ja puista tomatitele, lisa ka näpuotsaga suhkrut ja raputa peale kuivatatud punet. Pane 150 kraadisesse ahju ja lase tomatitel ahjus kuivada paar tundi.
Koori ja haki sibul. Sulata poti põhjas või ja lisa sibulad. Kuumuta tasasel tulel sibulaid kuni need muutuvad läbipaistvaks. Lisa hakitud küüslauk ja röstitud tomatid. Kalla peale tomatimahl ja lase keema tõusta. Keeda paar minutit ja püreesta sauseguriga. Serveeri kitsejuustu ja hakitud maitserohelisega.






No comments:

Post a Comment