April 13, 2013

Vutt kumkvaadiga




See on nüüd toit sellest, mis parajasti kapis oli ja kiiresti valmis sai.  Selline üks, kaks ja valmis.  Valmistamine võtab mõned minutid ja paar lihtsat liigutust. Lõpptulemus oli nii hea ja elegantne, et järgmisel poereisil juba varusin miniapelsine lisaks ja vutti järgi tean  enamasti minna Sadama turule. Selle  lihtsa leiu üle, kuidas argipäev särama panna olen lausa õnnelik. 
 Miniatuursed kinkanid (just nii neid kumkvaate veel kutsutakse)  jäävad ikka üsna sageli mu silmade haardesse poeriiulil ja juba sirutabki käsi karbikese järele, et teda korvi lennutada. See seletab asjaolu, et neid mu külmkapis tihti leida võib. Et kääbusapelsinide koor on õhuke, on viljad altid veekaotusele ning neid tulebki säilitada jahedas, piisava õhuniiskuse tingimustes.

 Sageli kasutan neid oranže lõhnapomme magustoitudes, kuid millegipärast pole linnuliha juurde  enne taibanud  kääbusvilja sättida.  Kumkvaatide eripära seisneb selles, et nahka pannakse kogu vili koos kooreosaga. Arvestades viljade tillukesi mõõtmeid, on neid  muidugi ka üsna raske koorida. Koor  sisaldab piisavalt eeterlike õlisid ja seepärast on puuvili tänuväärne maitsestaja. Lisaks on veel neist kuhjaga silmailu, mis meele rõõmsaks teeb. 
Ahvatlevat pannitäit vaadates oli selge, et ilma veinita seda elegantset rooga  sööma ei raatsi hakata. Juurde passis värske happe ja  kergelt puuviljase  vaid aimatava melonimagususega Villa Antinori 2011 Bianco. 


4 kondistatud vutti
pool tšillikauna
peotäis kumkvaate
1 sl sukruroosiirupit
2 küüslauguküünt
1 laimi mahl
soola
praadimiseks õli


Hõõru linnnukesed soolaga sisse. Pese hoolega kumkvaadid ja viiluta. Haki küüslauk ja tšilli. Aja õli pannil kuumaks ja tõsta vutid pannile. Küpseta kuumal panni paar minutit ja keera linnukestel külge. Kohe viska pannile kumkvaadid, tšilli ja küüslauk. Lase veidi küpseda ja pigista juurde laimist mahl ja lisa siirup. Sega. Kokku küpseta linnukesi umbes kümmekond minutit. Serveeri värske kurgi salatiga.



Veini saatis katsetamiseks Dunker

2 comments:

  1. olen teinud pardi fileed nende mõnusate "marjadega", samuti jänkut.
    Proovin vuti ka ära kui kätte saan Sadamaturult?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merle, muidugi pardile ja jänesele sobivad need ka ilmselt ideaalselt. Proovin kindlasti järgi!

      Delete