October 30, 2013

Võlur paprika




Paprika peletab väsimuse ja pikendab eluiga. On teada, et paprika aitab kontrollida vererõhku ja elavdada vereringet. Paprika raviomadused põhinevad tema erakordselt väärtuslikul keemilisel koostisel. Paprika ehk maguspipar on kõige C-vitamiinirikkam köögivili – võrreldav üksnes petersellilehtedega. No ilmselge, et seda väärtusliku köögivilja vajame algava kaamose edukaks läbimiseks. 

 Erakordselt maitsvaks muutuvad punapipra kaunad just küpsetatuna. Ahjus röstimine lisab paprikale kerge suitsumaitse. Tugevama suitsumaitse saavutamiseks võib paprikad ahjuplaadil lausa mustaks kärsatada. Kõrbenud nahk tuleb kenasti koorides maha. Magus-kirbed paprikad sobivad lauale anda koos oliiviõli ja küüslauguga või sokutada neid kaunivärvilisi lisandeid salatite sisse. Kena ja maitsva kastme saab kokku suristada lõdva radmeliigutusega. Virgutav tulemus on garanteeritud ja väsimus läinud.  



Pastakaste röstitud paprikast 

 4 paprikat 
2 tl paprikapulbrit 
2 sl punast veiniäädikat 
1 sl mett 
2 küüslauguküünt 
1 tl tšillipulbrit 
soola 
musta pipart 
1 dl oliiviõli 
värsket koriandrit 

 Rösti paprikad nagu eelmises retseptis. Pane kõik komponendid välja arvatud õli blendrisse ja töötle ühtlaseks. Hakka vähehaaval lisama õli ja töötle edasi, kuni kaste muutub paksemaks emulsiooniks. Serveeri liharoogade juurde või pastakastmena.


No comments:

Post a Comment