February 14, 2014

Kommid kallimale



Armastus on magus niigi, aga paar kommi võiks ju ikka tagvaraks olla. No selleks puhuks, kui on vaja kedagi erilist premeerida või silmarõõmu meelitada.  Teinekord kulub magus suutäis ära hoopis iseendale, et pahast tujust või mõrust maitsest jagu saada. Kergema südamega maiustamine on popp ja päevakorral. Armsaid tuleb ju hoida. Mida veel? Vast klaasike kihisevat ja liblikaid kõhtu! 
Vallatut valentinipäeva!

Kakao-matcha koogikesed
Põhi:
100 g mandleid
50 ml vahtrasiirupit võ agaavisiirupit ( sobib ka suhkrusiirup)
3 sl kookosõli
1 tl matcha tee pulbrit
1 laimi riivitud koor
1 tl laimimahla
1 tl mandli ekstrakti (või mandlilikööri)
Kate:
100 g naturaalset kakaopulbrit
100 ml vahtrasiirupit võ agaavisiirupit (sobib ka suhkrusiirup)
3 sl  kookosõli
poole granaatõuna seemned

Pane mandlid köögikombaini purustajasse ja töötle peenemaks, aga mitte päris jahuks. Lisa matcha tee pulber, kookosõli, laimi koor, -mahl ja siirup. Sega ja suru lahtikäiva koogivormi põhjale. (Enne tuleks vorm katta küpsetuspaberiga või määrida võiga). Suru segu tugevalt kokku ja pane külma.
Pane kakaopulber, kookosõli ja siirup potti ja kuumuta madalal kuumusel, kuni segu muutub läikivaks. Ettevaatust! Kuumus peab olema tõesti  väga madal, segu peaks saama kogu aeg käega puutuda ja ei tohi liigselt kuumutada. Kui segu on juba vedel, tuleks pott kohe tulelt eemaldada.
Vala segu koogipõhjale ja silu ühtlaseks. Puisata peale kiht granaatõunaseemneid ja suru segu sisse. Pane vorm külmkappi ja lase taheneda umbes tund. Tardunud kook lõika sobivateks ampsudeks ja serveeri kohe.


Inspiratsiooni kogusin siit

No comments:

Post a Comment