April 10, 2014

Aasia stiilis kapsarullid


Rullimine siin blogis käib edasi. Just nüüd, kui talvised kapsapead on oma värvi minetanud ja kurvalt riiulil istuvad, pead norus oodates oma noori värskeid järglasi, saavad  kobruliste lehtedaega uhkeldavad Savoy kapsad eputada oma jumeka väljanägemisega. Juurviljariiulil teevad need iludused mulle alatasa silma. Ja ma olen lõksu püütud,  sest nende  pilkupüüdev autfit  sobib oivaliselt trullakate rullikeste vormimiseks. Rullid tulevad kohevad ja vetruvad, ilmekad ning loomulikult maitsevad oivaliselt. Kapsarullid maitsevad alati hästi, kuid vahest tundub see nikerdamine liiast. Tegelikult pole siin ei vaeva ega kulu ülearu aega, puhtalt kättevõtmise asi. Nojah, kui tavapärane hakkliha-riisitäidis on ära tüüdanud, võib komponente vahetada. Mina jätsin hakkliha kõrvale ja pakkisin lehtedesse maitseka punase riisi. See sai kohe mu lemmikuks, kui proovisin. Ahjus kaotab kaunis kapsaline küll oma erksa värvi, kui saab juurde krõbedust ja maitsekust. Isutab nii soojalt, kui külmalt.


Kapsarullid 

(Savoy) kapsapea
2 sl õli
2 sl seesamiõli
3 cm pikkune jupp ingverit
3 küüslauguküünt
pool väikest tšillikauna
200 g (pruune) šampinjone
150 g punast riisi
1 porgand
2 vart rohelist sibulat
punt koriandrilehti
musta pipart
1 sl sojakastet
3 tl  riisiäädikat
60 ml Hoisin kastet
Pane riis ja vesi potti, lase keema, maitsesta soolaga ja keeda tasasel tulel, kuni riis on pehme, umbes 20 minutit.
Haki ingver, küüslauk ja tšilli. Viiluta seened. Riivi porgand ja haki maitseroheline. Pane mõlemad õlid  pannile ja lisa seened. Kuumuta neid segades, kuni seened saavad pisut värvi ja lisa ingver, küüslauk ning tšilli. Kuumuta edasi.  Võta pann tulelt. Lisa keedetud riis, porgand ja hakitud maitseroheline, sega. Maitsesta sojakastme ja 1 tl riisiäädikaga. Tõsta kõrvale.
Aja suuremas potis vesi keema. Eemalda kapsalt alumine osa ja haruta lehed ükshaaval lahti. Pane lehed keevasse vette ja keeda umbes 3-5 minutit. Nõruta lehed ja lase neil pisut jahtuda. 
Tõsta  üks kapsaleht lõikelauale ja paksem rootsu osa pikkupidi  pisut õhemaks.  Tõsta lusikatäis täidist kapsalehele, keera servad kokku ja rulli leht kinni. Pane küpsetusvormi lahtine serv allapoole. Tee nii  kuni kapsalehti ja täidist jätkub. Aseta kõik rullid külg külje kõrvale vormi.

Sega Hoisin kaste ja ülejäänud riisiäädikas omavahel. Vala kaste kapsarullidele ja küpseta rulle ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.




No comments:

Post a Comment