November 29, 2014

Õunamoos ilma suhkruta



Tihti juhtub, et kausi põhja jäävad vedelema head, magusad kodumaised õunad. Nende krimpsus pind enam hammustama ei ahvatle, aga ega armsaid oma aia õunu ei raatsi ju minema visata. Liiatigi on need enamasti nii magusad, et võib moosi keeta isegi ilma suhkruta. 

Koori lihtsalt õunad ja tükelda potti, lisa pisut vett ja kuumuta tasasel tulel koos kaneelikangi ja purustatud kardemoniga, kuni õunad on pehmed. Lisa veidi sidrunimahla ja vajadusel veidi vahtrasiirupit. Püreeri sauseguriga ühtlaseks. Pane purki ja säilita külmkapis. Selline moos pikaks säilimiseks mõeldud pole ja ega teda kauaks ei jätkugi, sest kulub juba paari hommikuga ära, kas pannkoogi või jogurti seltsis, nagu poleks olnudki. Siis tuleb jälle järgmised õunad koorida.





2 comments:

  1. On puhas rõõm siit ajaveebist üle pika aja taas uus sissekanne leida, suur tänu! Me proovisime sel hooajal teisigi moose suhkruvabana teha. Kui purgid korralikult puhtad ja hoitingimused head, siis tundub, et püsivad täitsa arvestatava aja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, Laura, tean jah, et olen laisk olnud, aga käärin nüüd käised üles ja luban köögis rohkem askeldada:) Tänud Sulle ja hea teda, et ilma suhkruta tehtud moosid säilivad isegi pikemalt.

      Delete