November 30, 2009

Kapsarullid


Turul püüdis mu pilku ereroheline savoia kapsas. Silme ees pildid novembri Food&Traveli ahvatlevatest kapsaroogadest ostsin pikemalt kaalumata kena kapsapea. Kodus ajakirja uurides, selgus, et kõik kapsaretseptid olid ajakirjast mingil põhjusel välja jäänud. Pildid olid, retsepte aga mitte. Kapsarullide isu oli siiski suur. Teada tuntud hakkliha täidist teha ei tahtnud, abi leidsin Anni Arro kapsarullide retseptist.

1 käharpea kapsas
200g seeni (mina kasutasin austerservikuid, metsaseened oleks veel parem)
pool fenkolit
1 sibul
pool pakki toorsuitsupeekonit
mõned salveilehed
4 keedetud kartulit
2 dl vahukoort
veidi riivitud juustu (mul oli Pecorino)

Keetsin kartulid. Eemaldasin kapsalehed peast. Panin kapsalehed kergelt soolatud vette 10 -15 minutiks keema. Keedetud kapsalehed lasin külma vee alt läbi ja nõrutasin. Praadisin hakitud fenkoli, sibulad, peekon, seened ja salveilehed omavahel läbi. Tampisin kartulid pudrunuiaga veidi puruks. Segasin kõik koostisained omavahel ja maitsestasin soola ning pipraga. Lõikasin kapsalehel keskmist juurikat veidi õhemaks. Määrisin vormi võiga. Täitsin kapsalehed täidisega, voltisin kokku ja asetasin vormi. Puistasin rullid üle riivitud juustuga ja valsin peale vahukoore. Küpsetasin 200 kraadises kuumuses 30 minutit.

Kartuli, seene ja fenkoli täidisega rullid olid ülimaitsvad, lähevad kindlalt kordamisele. Õrnakoeline käharkapsast on saanud minu uus lemmik. Detsembri ajakirjas olid ka kaduma jäänu retseptid ära trükitud. Rullid olid siiski lihaga ja väga enam ei isutagi. Chorizo ja savoie kapsaga suppi peaks proovima.

2 comments:

  1. Jep, chorizo + nö. must kapsas teeb kokku portugali caldo verde, aga meil pole seda kapsast ju saada, nii et savoi kapsas ajab ka asja ära.
    Vasikahakkliha + puravikud (kasvõi kuivatatud ja leotatud) on ka klassikaline savoi kapsast kapsarulli täidis.

    ReplyDelete
  2. Tänud! Vasikaliha ja puravikud kõlab hästi!

    ReplyDelete