November 19, 2009

Topelt šokolaadiga küpsised


Šokolaadi kuu jätkub. Food and Traveli kaanepilt mu lauanurgal ahvatles mind päevade kaupa, kuni ahvatlusele järel andsin ja proovisin neid kenasid küpsiseid valmistada. Esimesel korral lugesin retsepti pealiskaudselt ja panin šokolaadi poole vähem. Aga need on ju TOPELT šokolaadiga küpsised ja seepärast kannatas ka välimus. Minu maiustused ei muutunud ahjus sugugi nii läikivaks ja pealt kenalt pragunevaks, nagu õpetuse järgi oleks pidanud juhtuma. Kuigi maitsesid suussulavad.

Teisel katsel jälgisin retsepti täpsemalt ja nii see ime juhtuski. Küpsised läikisid siidiselt ja pragunesid ahvatlevalt.

50 g võid
450 g tumedat šokolaadi
2 muna
100 g heledat Muscovado suhkrut ( mul oli tume)
0,5 tl vanillisuhkrut
85 g nisujahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

Sulata veevannil šokolaad ja või. Vahusta munad suhkruga. Lisa vanillisuhkur. Sega juurde sulanud šokolaad ja või. Ühenda omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber ja lisa muna- šokolaadi segusse kolmes jaos. Tõsta tainas lusikaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile, küpseta 170 kraadi juures 10-15 min.

Peab siiski tõdema, et nn.“aiataha läinud“ partii oli maitselt parem. Topelt koguse šokolaadi puhul oli magusa laks liig, mis liig, kuid välimus jällegi atraktiivsem. Sellega oli nõus isegi meie pere suurim šokolaadisõber.

2 comments:

  1. Mina proovisin ka hiljuti neid mõranenud küpsiseid teha, aga ei õnnestunud :( Maitse oli ok, aga mõrasid netu.
    Võib-olla oli retsept kehva, kes teab... 450 g šokolaadi on muidugi uhke kogus!!

    ReplyDelete
  2. Pille, mulle tundub küll,et see suur kogus aitas mõranemisele kaasa.

    ReplyDelete