December 8, 2009

Metsanotsu Nigella moodi


Katsetused ulukilihaga jätkuvad. Sel nädalavahetusel proovisin kätt metssealihaga. Panin tükeldatud põrsaliha eelmine päev punaveini sisse ligunema, lisasin rosmariini ja mõned küüslauguküüned.
Retsepti idee sain jahimehe kaasalt, kelle värvikat kirjeldust kuulates ei saanud ma enam üle ega ümber. Retsept ise on Nigella arvukatest tagavaradest ja töötas ülivägahästi.

1kg metssealiha
õli praadimiseks
2 sibulat
1 tl kaneeli
1 tl jahvatud vürtsköömneid
1 tl ingveripulbrit
vürtsi
1 tl kurkumit
peotäis tatleid
2 kl granaatõuna mahla

2 punast sibulat
granaatõunamahla
purustatud jõhvikaid

Serveerimiseks:
granaatõunaseemneid
koriandrit

Võtsin liha marinaadist ja vajutasin paberiga kuivaks. Hakkisin sibula ja pruunistasin pannil, lisasin maitseained ja kuumutasin veidi. Tõstsin kuumust ja pruunistasin liha. Kallasin peale mahla ja jätsin tasasel tulel podisema. Lisasin tatlid. Lõikasin punased sibulad sektoriteks, segasin purustatud jõhvikad granaatõuna mahlaga ja lasin maitsetel imenduda. Hautasi liha umbes 2 tundi, kuni liha lusika all pudenes. Nõrutasin sibulad ja tõstsin lihale, juurde veel ohtralt hakitud koriandrit ja granaatõunaseemneid.
Paja kaant paotades täitus ruum imelise aroomiga.....liha oli suussulav, veidi magus, sibulad krõmpsud ja granaatõunaseemned andsid viimse lihvi, kui hamba all „plahvatasid“ Ettenägelikult olin õhtusöögile külalised palunud, tore oli jagada puhast rõõmu.

1 comment:

  1. Tore,et retsept ka põrsalihaga "töötas".Saab kohe järele proovitud.

    ReplyDelete