December 21, 2009

Pakkimine



No mida muud ikka üks toidust rõõmu tundev inimene oma sõpradele jõuludeks kingib, midagi söödavat, eks. Mässasime meiegi Hannaga šokolaadi lõhnases köögis nii mõnedki tunnid ja tulemuseks täitusid kinkekarbid omavalmistatud trühvlitega. Martsipan ja pähklid said tumedast šokolaadist kesta. Šokolaadi, või ja koore segu lasime külmkapis taheneda, vormisime pallid ja veeretasime kookoshelvestes ja valges šokolaadis. Vormisime üsna pika šokolaadisalami, millest tükikesi lõikasime.


1 dl kooritud pistaatsia pähkleid
2 dl Digestive küpsiseid
250 g tumedat šokolaadi
60 g võid
2 tl kaneeli
2 munakollast
2 spl konjakit

Hakkisin pähkild ja murendasin küpsised. Sulatasin šokolaadi ja või veevannil, lisasin kaneeli, konjaki ja vahustatud munakollased. Segasin juurde hakitud pähklid ja küpsised. Lasin jahtuda toatemperatuuril umbes tund ja vormisin toidukilesse vorstikese. Hoidsin külmkapis järgmise päevani. Valmis “salamit“ keerutasin tuhksuhkrus. Enne tükkideks lõikamist lasin 15 min. seista toatemperatuuril, siis andis lõigata kaunid palad.
Kingitused pakitud asusin pakkima kohvrit, et veeta jõulud kaugel San Franciscos oma õe perega.
Söön täna veel viimased verivorstid ja õlles hautatud hapukapsa, sest ees ootavad Ameerika jõulud Eesti- Guatemaala moodi. Kohvrisse sokutan ka juuretisepoju, et oma kodust kaugel elavale õeraasule leivaküpsetamine selgeks õpetada.
Kauneid pühi ja soojust hinge!

6 comments:

  1. Kaunis.
    Aga kust neist vormikesi leida?

    ReplyDelete
  2. Need on ostetud Selverist, ilmselt leiab mujaltki "hästivarustatud kauplusest"

    ReplyDelete
  3. Milline eksootiline jõul Sind ees ootab! :O Kauneid pühi!!!

    ReplyDelete
  4. Ilusaid jõule ja mõnusat reisi! Imeilusad kingid!

    ReplyDelete