July 20, 2010

Gazpacho maasikatega


Ma armastan külma tomatisuppi. Eriti mõnus on, kui olen viitsinud kausitäie suppi enne randa minekut valmis meisterdada. Kuumal suvepäeval pole midagi paremat, kui pärast lõõmavat päikesevanni ja suplust meres, kosutada end külma gazpachoga. Tegelikult söön ma külma tomatisuppi igal ajal ja igal võimalusel.
Seekord lisasin ka maasikaid. Kas teate, kui hästi sobivad omavahel maasikas ja tomat? Ega see mingi imetrikk pole, on ju tomat tuntud oma happesuse poolest, seega sutsuke magusat aitab maitset tasakaalustada. Kui maasikad on eriti magusad, pole supile suhkrut vaja lisadagi. Ei saa kahjuks hiilata, et see suurepärane kooslus minu peas oleks sündinud. Kõik on juba varem olnud ja kordub taas. Veel leidub siin seal maasikaid ja miks mitte sokutada neid gazpachosse.


3 küpset tomatit
500 g maasikaid
2 lühikest kurki
1 sibul
2 küüslauguküünt
oliivõli
1 sidruni mahl
soola
musta pipart
vajadusel veidi demerara suhkrut

Koori kurk ja tomatid. Tomatite koorimise lihtsustamiseks tee nahale noaga ristikesed ja pista nad hetkeks keevasse vette. Pane kõik komponendid purustajasse ja surista supp ühtlaseks. Enne serveerimist lase külmkapis seista. Puista supile ka hakitud basiilikut.

No comments:

Post a Comment