September 2, 2010

Head uut aastat!


1.septembril on alati rohkem uue algust, kui 1. jaanuaril. Verivärske gümnasisti auks ja soovil maiustasime šokolaadikoogiga. Kook on meil repertuaaris juba ammu ja sai alguse kunagi Sacherist. Teate, küll hotelli Viinis ja seda kooki, mis sündis, nagu klassikud ikka segaduste tulemusena. Tavapärasest Sacherist on meie kook siiski erinev olnud. Aprikoosimarmelaadi asemel määrime tordi vahele püreeritud banaani ja glasuuri teeme valgest šokolaadist. Improviseerisin seekord veidi veel ja tulemus sai tiba uudsem. Kreem sündis toorjuustust ja valgest šokolaadist. Suvemälestuseks lisasin peotäie vaarikaid ja põldmarju.


Põhi

4 muna
2 dl tumedat muscovado suhkrut
200 g võid
170 g tumedat šokolaadi
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele

2 banaani

Kate

100g valget šokolaadi
150 g toorjuustu

Sulata šokolaad vesivannil, lisa juurde või ja lase sulada. Sega hoolega. Vahusta munad suhkruga. Sega munavahule juurde või ja šokolaadisegu. Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 1 tund. Lase jahtuda ja lõika pooleks.
Püreeri sauseguriga banaanid ja määri kihtide vahele. Sulata veevannil valge šokolaad ja sega juurde toasoe toorjuust. Vala kreem koogile ja kaunista marjadega.

1 comment: