February 17, 2011

Bacalaod maitsmas


Restoranivahetused on poulaarsed kogu maailmas. Tihti võib nii mõnegi suurlinna söögikoha menüüd lahti lüües, leida sealt märget ka gastroleeriva koka menüü kohta. Üha enam kogub see trend populaarsust ka siinmail. Krebsegaarden käis külas MEKKis.

Krebsegaarden on restoran ja kunstigalerii Kopenhaageni vanalinnas. Restorani eripäraks on kujutavat kunsti ja toidukunsti ühildamine niisugusel moel, et restoranis pakutav toit on inspireeritud galeeris parasjagu eksponeeritavatest kunstiteostest.

Eesti moodne kunst ja MEKKi Moodne Eesti Köök olid Taanis restoranis Krebsegaarden vaatamiseks ja maitsmiseks varasügisesel toidufestivalil.

Nüüd on Taani maitsed end tutvustamas restoranis Mekk. Kuni 23. veebruarini on Krebsegaardeni peakoka Carsten Korsnesi taani-teemalise õhtusöögi menüü saadaval. Juurde on sobitatud kokteilid Tšiili päritolu Barbara Bascunani poolt, kes oma kahe vennaga peab Kopenhaagenis populaarset latino kokteilibaari ja kööki Barbarellah.



Minu poolehoiu maitstud õhtusöögil võitis soolatursk ehk Bacalao ja olgu öeldud, et ma pole just suur Bacalao fänn. Carsten oli tugevalt soolase kala sobitanud tomatikastmega (mille keetmiseks kulub kaks päeva) ja hapukoorega. Tummine kaua kokkukeedetud magus hapukas maitse vastandus tulise soolakusega ja selle kõik mähkis oma siidisesse embusesse meie hea hapukoor, kreemine, pehme ja malbe. Väga lihtsad selged ja tugevad maitsed moodustasid hea harmoonia, mille kroonis omakorda kokteil Burbon Sour (viski, laimimahl, suhkur ja munavalge). Kõlab küll uskumatult, kuid koketil andis roale väga huvitava ja omapärase nüansi.

Ainuüksi see käik on väärt MEKKi minemist ja oma maitsemeeltega katsetamist, kuid kogu neljakäigulise õhtusöögi hind koos jookidega(valida on kas veinide või kokteilide vahel) on 44 €, mis on ühe maitsküti jaoks ahvatlev pakkumine küll.

No comments:

Post a Comment