February 23, 2011

Salvei ja sidruniga kana


Juba mõnda aega hõljuvad siin virtuaalruumis õisked ja oodid õnnelikele kanadele. Ei saa minagi olla õhkamatta,vabalt jooksnud kanake on lihtsalt imeline. Kauni, heas toonuses kanailuduse tükeldamiseks pole ka veel minu kööginuga tõusnud. Olen küpsetanud toekad talukanad siiani kõik tervelt ja võtnud vastu komplimente sööjatelt. Limpsinud ka viimse kondi puhtaks, et väärt kraam kõik kätte saada. Ega see suurepärane lind valmistamiseks imenippe ei vajagi, piisab ka soolast-piprast. Mina sokutasin siiski kanale nahavahele võid ja ürte, kõhtu toppisin paar sidrunit. Nii moodustus pannile maitsev leem, milles juurikad end mahlaseks ja aromaatseks küpsetasid.




1 terve kana
100 g võid
peotäis salveid
6 küüslauguküünt
soola, pipart
2 sidrunit

300 g kõrvitsat
1 pataat
2 porgandit



Hõõru kana soola ja pipraga seest ja väljast kokku. Haki küüslauk, salvei ja sega toasooja võiga. Suru sõrmed ettevaatlikult kana naha alla, tõmba õrnalt nahk lihast eemale. Ära nahka katki tee! Kui nahk kenasti kana seljas lotendab:) pista maitsevõi kanale naha alla ja suru laiali, et jaguneks ühtlaselt. Pese sidrunid hoolega ja lõika sektoriteks. Säti sidrunid kana kõhtu. Et kanale paremat kuju anda võib ta enne ahjupanekut siduda. Küpseta kana esmalt 230 kraadi juures 30 minutit, siis lisa ahjupannile hakitud juurviljad(porgandi-rattad tuleb õhemad lõigata või varem ahju pista) alanda kuumust 200 kraadini ja küpseta veel 30 minutit, kuni lind on küps ja juurviljad pehmed.



Vaata veel:

Krõbeda nahakooriku all õnnelik ahjukana à la Thomas Keller
Assüüria kana sumahhi ja jogurtiga
Ahjukana sidruni ja ürtidega
Geniaalne kana-lihtsuses peitub väga suur võlu

2 comments:

  1. Head Vabariigi aastapäeva! Leidsin sinu blogi Perenaine.ee lehelt. Sul on väga ilus toidukäsikiri, esteetiline ja maitsev.

    ReplyDelete