June 17, 2011

Forell rabarbri-tšillimoosiga



Mõte rabarbriga forellist sai alguse ilmselt resto Leib aiapeolt, kus me blogardite seltskonnaga ennastunustavalt mõnusat suveõhtut nautisime. „Süüdi“ on veel selle roa valmimises ka möödunud nädalavahetuse restoranifestival, kus ma Piisonifarmi letist rabarbri-tšillimoosi ja kuusevõrseõli hankisin. Edasi oli kõik ülimalt lihtne ja kiire. Kalafilee ahjuvormi, meresoolaga kokku hõõruda ja rabarbri moosi peale määrida. Kõige tähtsam on siinjuures kala ahjus mitte üle küpsetada. Mina küpsetasin 180 kraadi juures 14 minutit! Üle 15 minuti küll ei soovita:) Ongi kiire argiroog valmis. Forell sobib ka pirtsakamatele sööjatele ja need, kes punast kala igavaks peavad noogutavad rahulolevalt hapukalt vürtsise lisandi peale. Veel jõuab ka rabarbrist ja tšillist moosivaru keeta. Mul on see kindlasti plaanis.



Salat tuleb juba suures osas oma peenrast. Rukola on lopsaks ja mahlane. Kasvuhoones on valmis esimesed kurgid ja redist jätkub mul nüüd vist jõuludeni:D. Külvasin redised kasvuhoonesse ja peedid panin maha triiphoone taha peenrasse. Tärkasid ja kasvasid seal katteloori all, ega ma neid pisikesi lehti esialgu väga ei uurinudki. Päris alguses ma ilmselt vahet ka ei teeks. Kui loori ära võtsin ja tegelased juba suuremaks sirgunud oli, sain aru küll, et kasvas hoopis REDIS, mitte peet. Kontrollisin seemnepakke ja selgus, et olid vahetusse läinud, ühtemoodi punased viljad pildil:) Egas muud, kui tuleb tihe redise krõbistamine, enne kui kibedaks kasvavad.
Salatisse pistsin oma kraamile lisaks veel mõned magusad väljamaised aprikoosid ja maasikad.




peotäis või paar rukolat
4 väikest kurki
5-6 redist
2 aprikoosi
3 maasikat
metsapähkleid

Kaste

poole sidruni mahl
2 spl kuusevõrse õli
1 spl mett
meresoola
musta pipart veskist

Rebi salatilehed ja tükelda komponendid suupäraseks. Sega kõik kastme ained, viimasena lisa õli ja vispelda kuni moodustub emulsioon. Kalla salatile ja söö kohe.

4 comments:

  1. Oi, see kuusevõrseõli tundub nii põnevana. Kuidas maitse oli?
    Aga meil seisab ees hoogne tillisöömissuvi, sest tilli ja peterselli asemel on hulgaliselt tilli:).

    ReplyDelete
  2. Ühinen Koopatibiga: ilus postitus. Tuli tahtmine rabarberi-tshillimoosi valmistada.

    ReplyDelete
  3. Ülle, õli oli leebelt mõrkjas ja metsane:)
    Tänud, Koopatibi ja Voisula!

    ReplyDelete