June 7, 2011

Rabarbrimuffinid


Rabarbri hooajal võib vabalt pühapäevased pannkoogid vahele jätta. Hommikusöögiks jõuab üks-kaks teha maailma parimad rabarbrimuffinid. Loomulikult muudab rabarber iga küpsetise jumalikuks, see pole mingi liialdus. Kui peale kohvitamist jääb mõni pontsakas küpsetis järele, on hea see päevastele käikudele kaasa pakkida. Päevast saabki parem.



Minu muffinitesse läks:

2 muna
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl kardemoni
2 cm jupp riivitud ingverit
2 spl toorjuustu
2 spl maitsestamata jogurtit
50 g sulatatud võid
300g g tükeldatud rabarbrit

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kuiv-ja maitseained omavahel. Lisa munavahu hulka jahtunud sulavõi ja kuivained. Sega toorjuust jogurtiga ja lisa tainale. Viimasena lisa rabarbritükid ja riivitud ingver. Jaota tainas muffinivormidesse. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.

No comments:

Post a Comment