April 7, 2012

Kohupiimakook



See on maailma lihtsaim kook. Ei vaja küpsetamist, ega aeganõudvat ettevalmistust. Koostisainete loetelu on ka tagasihoidlik. Valmib kiirelt ja lihtsalt, juskui möödaminnes.
Maitseb kõigile. Minu tütre ja tema sõbrannade arvates maailmaparim kook.


1 pakk šokolaadiküpsiseid (Selga)
50 g võid
50 g (tumedat) šokolaadi

4 laimi
1 purk magusat kondenspiima
300 g kohupiima (rasva 13%)

Purusta küpsised köögikombainis või pudrunuiaga kausis. Sulata või ja haki šokolaad peeneks. Sega küpsisepuru sulavõi ja šokolaadipuruga. Suru lahtikäiva (23 cm läbimõõduga ümmarguse või ristkülikukujulise 12 x 38 cm) vormi põhjale ja äärtele, pane vorm külma tahenema.
Riivi laimi koor ja pane kõrvale kaunistamiseks. Pigista laimidest mahl ja sega kondenspiimaga. Sega juurde kohupiim ja mikserda segu ühtlaseks. Vala küpsisepõhjale ja hoia külmkapis üle öö.

12 comments:

  1. Piret, aga see on ju geniaalne. Ja sealjuures imeilus. Läheb kindlasti järgitegemisele, mul siin kodus maailma suurim kohupiimakoogi sõber! :) Aitäh!

    ReplyDelete
  2. Tänud, Juc! Tervitused maailma suurimale kohupiimakoogi sõbrale:)

    ReplyDelete
  3. Tehtud, mõnus lihtne 15-minuti kook :) Nii ilus ka pealekauba. Kuigi alguses tuli väike muremõte, et kuidas kogu see küpsisepuru kokku peaks jääma.. ja kohupiimamass - ühtegi tarretavat komponenti ju pole. Aga näe, kõik toimis ja tuli täpselt nii hea, kui kirjeldasid :)
    Kasutasin rasvatut kohupiima ja tegin ümmargusesse vormi.
    Aitäh!

    ReplyDelete
  4. Ole lahke, ohh! Küpsisepuruga pole muret või hoiab seda kenasti koos, aga kohupiima ja kondenspiima koosluses oli minulgi esialgu kahtlus, aga toimib ja kuidas veel. Tore, et meeldis:)

    ReplyDelete
  5. Nii ilus kook :) Kindlasti tahan seda kohe proovida, sünnipäevakoogiks hea ja lihtne.
    Olen aga pikka aega juba just sellist vormi endale otsinud, oskad ehk öelda millisest poest seda leida võiks?

    ReplyDelete
  6. Kristel, proovi jah ära. Mina ostsin vormi Helsingist http://www.chezmarius.fi/, aga kuulda on, et Tallinast võib leida Farwell nimelisest firmast. Head katsetamist!

    ReplyDelete
  7. Tere, kas torukohupiim või siis see kandilises pakendis :P ?

    ReplyDelete
  8. Anonüümne, mina kasutan Saidafarmi kohupiima.

    ReplyDelete
  9. Tahtsin küsida, kas sellelt soome lingilt e-poest Eestisse ei saa tellida? Äkki keegi on tellinud? Kodulehelt ma neil mingit infot küll ei leidnud.

    ReplyDelete
  10. Anonüümne, mina e-poest tellinud ei ole, kuid idee järgi peaks saama, küsi otse nende käest järgi. Hetkel küll, see konkreetne vorm, mida mina kasutasin paistab otsas olevat.

    ReplyDelete
  11. See kook näeb välja tõesti ahvatlev ja et armastan väga laime ja kohupiima, siis kindlasti proovin seda teha. Aitäh Sulle!

    ReplyDelete
  12. Super maitsev! Uus lemmik ja koik synnipäevalised saavad seda maitsma. :) Ristküliku kujulise lahtikäiva koogivormi ostsin Farwelli Kaubandusest hinnaga 7,65

    ReplyDelete