June 14, 2012

Stockholmis maitsereisil

  



Juuni alguses lendas kamp blogardeid Stockholmi maitse- ja huvireisile. Tassike ja Harilik Pliiats on juba täpsed sündmused ja räägitud jutud kirja pannud. Sätin siia mõned killud oma reisimälestustest.

Toekas kanavõileib, peekoni, rooma salati, avokaado ja marineeritud sibulatega oli hiigelmõõtmetega, aga nii maitsev, et järgi ei jäänud midagi.
 Lõuna Ami Hovstadiuse seltsis Speceriet'is. 



Peakokad ja omanikud Jakob Holmström ja Anton Bjuhr tutvustavad restorani Gastrologik kontseptsiooni.



Hõrgutav deli lett



 Stefan Wettainen...



                                                 ....teab kuidas toit jääb pildil isuäratav

                                                   
                                                   
                                                            Jens Linder vist unustas midagi......


                                                         

 õnneks oli Silja valvas



Kammakarbid said päästetud!


                                                                 Õhtusöök Matbarenis 



Leivakott



Šampanjad külmas



Ootusärevad


Uued kartulid





                                                                       Lambavõileib




Friteeritud valge kala värskete kartulite ja kevadiste juurviljadega



                                                                         Peet ja maapirn

    

Külmsuitsu lõhe, toorjuust ja mädarõigas



Pelmeenid kuningkrabi, ingveri, sibula, tšilli ja koriandriga





Pressitud seapea (seapearulaad)




Aurutatud saiad  veiselihaga 



                                                     Värske mango Pakistanist ja mündisorbet



                                                    Tonka ubadega  maitsestatud puding




                                                 Boliivia šokolaadist kook ja toffee jäätis




Rabarberi crumble vanillijäätisega





Jalutuskäik Södermanil parimatest parimates toidupoodides.



                                                                         Rabarber



Creme Brûlée 






Krõbe ja hiiglaslik 





Küpseta oma leib


                                                                    Noored peedid


Karulauk ja naeris


Potlak - uus avastus






Jens teejuhina



Lihapood



                                                             Õhukesed viilud



Piisab vähesest, maitset on rohkelt









        Õhtusöök  külalislahke Ami kodus Rootsi toidukirjutajate ja Eesti blogijate  sõbrunemine.


Kaunis hoov kaljuseinal


Õdus olemine


                                                                            Juttu jätkub



                                                                            Perenaine



                                                                       Rääbise mari



                                                           Rootsi šokolaadikook nr.1






                                              Põgus pilk ja paar ampsu Taste of Swedenil

Rootsi moodi


Maitseid mujalt


Rõõmu jagajad


Maitses oivaline



Kiire eine


Šampanja ja maasikad


                                                                    Veinibaar


Väljapanek


                                                                            Extremistidele


Veidi kuivem hetk


                                                                      Nauding




                                                             Vihm lakkas, lõpuks ometi.












3 comments:

  1. Piret, nii helged ja kaunid pildid!

    Aga see müstiline potlak on hea vana portulak maakeeli (ingl. k. purslane, rootsi keeles on tegelikult portlak ja mitte potlak, pildile-sildile sattus apsakas :)). Kasvab väga edukalt ka meie koduaias, mõnus krõmpsuv salatilisand.

    ReplyDelete
  2. Ahaa, Pille, tänud täpsustamast! Hea teada, et kasvab hästi ka meil, tundus väga mõnus oma krõmpsude nahkjate lehtedega. Paneb kohe proovima.

    ReplyDelete
  3. Sukulent :) Ma olen seemneist pannud, seemneid on ka meil müügil.

    ReplyDelete