May 28, 2013

Vanilline rabarbrikook




Rabarbrid on kenaks sihvakaks sirgunud. Polegi midagi pikalt jahvatada, kiiresti  kööki kooke küpsetama. Ja pidage meeles, neid roosasid koduaia omi pole vaja koorida, siis jäävad rabarbritoidud kaunilt roosakad. ( Nami-nami vanasõna:))


Põhi:
2 dl  mandlijahu või nisujahu
1 dl odrajahu
1 muna
1 sl heledat muscovado suhkrut
100 g külma võid
1 sl külma vett

Kate:
400 g rabarbrit
2 dl vahukoort
2 munakollast
1 tl vanilliekstrakti
 3 sl suhkrut
1 apelsini riivitud koor
1 sl apelsiniõie vett

Mõõda põhja ained köögikombaini ja töötle, kuni moodustub tainapall. Suru tainas  20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele ning pane pooleks tunniks külmkappi. Tükelda rabarber.
Pane ahi soojenema 200 kraadi peale. Võta vorm külmkapist ja torgi  tainas kahvliga auguliseks. Pane ahju ja küpseta tainast 15 minutit. 
Samal ajal valmista vanillikaste. Sega munakollased suhkruga ja riivi juurde apelsinikoor.
Kuumuta koor pliidil keemiseni. Lisa vähehaaval kuuma koort munasegusse ja sega hoolega. Ühenda koor ja munasegu tõsta pliidile ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb.
Tükelda rabarber ja sega apelsiniõie veega.
Vala  muna-kooresegu eelküpsetatud tainale, tõsta peale tükeldatud rabarber ja küpseta veel 200 kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda. Tõsta külmkappi paariks tunniks  tahenema. 




No comments:

Post a Comment