June 10, 2013

Taevarestoranist




Kui Dinner in the Sky üle-eelmisel aastal esimest korda Eestisse toodi, ei suutnud ma oma uudishimu taltsutada ja loomulikult käisin ära. Rene Uusmees on hea kokk, nii maa peal, kui taevas. Aga miks peab head toitu nautima tooli külge kõvasti kinni köidetuna maa ja taeva vahel kõlkudes? Ikka elamuse pärast! Ega vaade Tallinnale ei ole palju teistsugune, kui avaneb lennukiaknast vahetult enne maandumist, aga taevasse tõstetud toolil kõlkumine on kogemusena midagi hoopis muud. On elevust ja erilisust, millest saab sündmus.

Eelmisel aastal oli kõik taevalik. Rootsi parim restoran hõljumas Tallinna kohal, mida võib hing veel ihaldada. 

Käesoleva aasta puhul teeb rõõmu see, et valikuvõimalused on mitmekesised. Kolm erinevat kokka. Eraldi hommiku-, lõuna- ja õhtusöök. Või hoopis pärastlõunane šampanja suupistetega. Minu lemmik taevasöök:). Igaühel muidugi ka oma hind, mis jääb 29 ja 104€ vahele. Lisaks veel  muusika. Seegi taevasse tõstetuna. Pole kahtluski, et  Siim Aimla ja Raivo Tafenau saksofonid  kõlavad lummavalt. 


Kuulusin nende valitute hulka, kes said maitsta ja võrrelda kolme koka loomingut maa peal toimunud esitlusel. Oli vägagi paljulubav. Mihkel Heinmets juhib Riia uue ja hinnalise restorani Degustare kööki. Sasu Laukkonen on Soome kokanduse ikoon, tema Chef&Sommelier valiti Suomen Gastronomien Seura poolt käesoleva Aasta Restoraniks. Mind huvitas ennekõike, kuidas kolmanda koka - Tõnis Siiguri - looming kahe eespool nimetatuga otseses võrdluses tundub. Sain oma arvamusele kinnitust. Minu lemmikkokk paistis sel päeval parim.

Dinner in the Sky kolmele viimasele päevale 14-16 juuni on veel pileteid saadaval. 14. juuni on Tõnis Siiguri päev.


Fotod: A-tiim 

No comments:

Post a Comment