April 20, 2014

Laimikook vahuse kattega


Põhi
250 g šokolaadiküpsiseid 
80 g võid 
50 g tumedat šokolaadi 

Täidis
5 munakollast 
600 g kondenspiima 
6 laimi mahl 

Kate
5 munavalget 
150 g ekstrapeent suhkrut
poole sidruni mahl 
60 ml vett 

Serveerimiseks kaks granadilli 


Pane küpsised ja šokolaaditükid köögikombaini ning purusta peeneks. Sulata või ja sega küpsisepuru hulka. Suru küpsisepuru 26 cm küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ja natuke ka äärtesse. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 7 minutit.
Pigista laimidest mahl ja sega kondenspiimaga. Sega ükshaaval juurde munakollased. Vala segu koogipõhjale ja küpseta veel 20 minutit, kuni kook on hüübinud. Lõika üks granadill pooleks ja laota selle sisu koogile. 
Tõsta ahju temperatuur 250 kraadini. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Pane vesi, suhkur ja sidrunimahl potti ja kuumuta keemiseni, keeda paar minutit. Töötle mikseriga munavahtu edasi ja nirista kuum siirup munavalgetele. Vahusta kuni segu on tugev ja läikiv. Tõsta lusikaga koogile ja pane kook veel minutiks paariks ahju. Valva ahju ees, et kõrbema ei läheks, vaid ainult kergelt pruunid triibud peale saaks. Kui Sul on köögipõleti käepärast, võid munavahu ka sellega triibuliseks põletada. Poolita teine granadill ja raputa seemned munavahu peale.

4 comments:

  1. Mmmmmmmmmmm! Piret, Sa pead õnne tänama, et ma Su naaber ei ole. Usu mind, ma eiraksin igasuguseid viisakusreegleid ja kutsksin ennast Sulle ise küla, kui tunneksin neid magusaid aroome Su koduaknast välja immitsemas. Kop-kop. Tere, Piret! Ma tulin kooki sööma! ;D

    P.S. Väga lahe sinine sein! Kui tohib uurida, siis kas see on Sul siseruumides või õues?

    ReplyDelete
  2. Maarja, mõnikord oleks küll naabreid, lisaks vaja. Just selliseid bloginaabreid, kes heast hoolivad:) a muideks see lõhn, peale granadilli seemnete lisamist immitseb vist küll juba naaberblogini:) Nii, et palun lahkesti virtuaalsesse lauda.!
    A, see sein, see on vajadusel sees ja siis jälle väljas. Vbl isegi põrand või lagi:) Liikuv kodustuudio, vms.

    ReplyDelete
  3. Koogi tegemine ei kujunenud ōnneks nii raskeks kui algul arvasin, küpsetis oli omapärase maitsega, Meie pere noorte jaoks ehk liiga magus aga eakamatele maitses see-eest väga. Ps nägi laual väga efektne välja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tore kuulda, et koogist oli rõõmu! Mnjah, eks seda magusust saab pisut timmida.

      Delete