September 21, 2010
Punapeedi brownied
Sügis on šokolaadiaeg. Jahedad õhtud sunnivad tubaseks ja tummised maitsed saavad jälle troonile. Mõnus šokolaadine amps on kindel masenduse leevendaja, kui viimane peaks ootamatult üllatama. Siis saab kindlasi mõnest kiirest šokolaadisest küpsetisest abi. Sügise auks kannatab ka peeti šokolaadile lisada. Peet ja šokolaad moodustavad küpsetistes oivalise paari. Tänu punapeedile jäävad koogid mahlased ja veidi aimatav peedi maitse lisab sügavust ja salapära. No mõni muidugi ehmatab sellest kooslusest niivõrd, et pigistab suu kiipsuks ja ei mõtlegi maitsta. Teine jälle ei pruugi midagi märgata, kui te „unustate“ mainimata.
2 keskmise suurusega toorest peeti
100 g võid
200 g tumedat 70% šokolaadi
1 tl vanillisuhkrut
2 dl tumedat muscovado suhkrut
3 muna
100 g nisujahu
1 spl naturaalset kakaopulbrit
Riivi peedid ja kalla üle veega. Keeda kuni peet on pehme ja kurna. Haki šokolaad peeneks ja või kuubikuteks. Kalla soe riivitud peet, šokolaad ja või köögikombaini ja töötle ühtlase massi saamiseni, kuni või ja šokolaad on sulanud. Vahusta munad suhkruga eraldi kausis tugevaks vahuks. Lisa kergelt segades peedi segu munamassile. Lisa jahu ja kakaopulber. Vala tainas madalasse kandilisse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
Lase vormis täielikult jahtuda ja lõika ruutudeks.
Serveerimisel puista juurde lahke käega pohli ja paku vanillijäätise või õunasorbetiga.
ajakirjast BBC Good Food sept.2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
see esimene pilt on ikka väga ilus! ja braunid ka tunduvad kobedad.
ReplyDelete