January 25, 2012

Siidriküülik viigimarjadega



Ongi talv oma täies hiilguses kohal. Valge puhas lumevaip, krõbedad külmakraadid, kutsuvad suusarajad ja vahest sekka mõni eriliselt ere hetk täis silmipimestavaid päikesekiiri.
Suuskadelt pühkisin tolmu ja sättisin käeulatusse. Metsa seekord veel ei jõudnud, kuid küll ma varsti lähen. Enne minekut pistan paja ahju.



1 küülik
paneerimiseks 2 spl jahu
soola
õli praadimiseks
1 pudel naturaalset siidrit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 porgand
5-6 kuivatatud viigimarja
kuivatatud salveid
musta pipart

Tükelda küülik 6-eks tükiks. Veereta liha kergelt soolaga segatud jahus. Pruunista küüliku tükid pannil kuumas õlis, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Tõsta ahjupotti. Haki sibul ja lõika porgand suupärasteks tükkideks. Kuumuta sibula- ja porgandirattaid veidi kuumal pannil, lisa ahjupotti. Pane potti ka küüslauguküüned, salvei, viigimarjad ja vala peale siider. Küpseta 150 kraadi juures 2 tundi.
Lisandiks sobib värske salat ja kuskuss.



1 comment:

  1. Oehh, mina püüan siin hommikutundidel tühja kõhuga neid pilte ampsida, paraku ebaõnnestunult. Isuäratavad pildid.

    ReplyDelete