Peenike nimi tähendab siiski vaid lihtsat kapsasalatit. Enamasti on coleslaw-tüüpi salat valmistatud koos porgandi ja majoneesikastmega. Muidugi võib siin vabalt kõiki reegleid rikkuda ja tüüpilise ameerikapärase salati asemel valmistada Aasia poole kaldu kerge eine. Näljasemad tõstavad ilmselt liha ka ligi, aga ärgem unustagem, et kevad pole enam kaugel.
300 g punast kapsast
1 sl seesamiseemneid
3 sl mirini äädikat
2 sl seesamiõli
1 väike tšilli
1 dl hakitud mandleid
peotäis hakitud koriandrit
Haki kapsas hästi peenikesteks ribadeks. Pane suurde kaussi. Rösti seesamiseemneid kuival pannil mõned minutid ja vala kapsa juurde. Pane mirin, seesamiõli ja peeneks hakitud tšilli (seemned eemaldatud) kaussi ja sega. Vala segu kapsale ja lase külmkapis mõned tunnid maitseid koguda. Enne serveerimist haki koriander ja sega kapsaga. Paku liharoa lisandina.
No comments:
Post a Comment