February 16, 2009

Pühapäev pardiga








Alguse sai kõik sellest, kui Harri küsis, kuidas teha mangoparti. Esimesena meenus väga maitsev Chedi oma, kuid sellega ei maksa võistelda. Sealt alates see mango ja part mul meeles mõlkusid mõnda aega. Ning, kui pühapäeval avas mees roosa Cava, avaldusega, et tähistada võib näiteks seda, et tema on kodus, tundus mulle pardi valmistamine just sobiv. Õnneks olin ka mangot varunud ja seegi polnud juhus, et kaks ülisuurt pardirinnafileed mu külmikus lebasid. Kõigepealt valmistasin kastme. Tavapärase kirsi asemel proovisin seekord mustsõstart.

sibul
2 küüslauguküünt
külmutatud mustsõstraid
veini
kanapuljongit
veidi muscovado suhkrut
sool
pipar
balsamiäädika kreem.

Hakkisin sibula ja küüslaugu ning kuumutasin võis. Lisasin mustsõstrad, suhkru ja balsamiäädika. Seejärel veini ning puljongi. Keetsin tasase tulel, kuni kogus muutus poole väiksemaks. Maitsestasin soola ja pipraga ja valasin läbi sõela Lõpuks lisasin veel mõned terved marjad.
Edasi mango juurde.

2 küpset mangot
värsket koriandrit
värsket münti
värsket kurki
punane sibul
magusat tšillikastet
oliivõli

Hakkisin rebisin ained ja segasin salatikastme. Asusin pardi kallale. Seal polnud enam suurt kunsti. Nahale noaga triibud peale ja pannile. Kuumal pannil mõlemalt poolt paar minutit ja seejärel eelsoojendatud ahju. 8 min. ja valmis ongi. No seekord oleks võinud küpsetada ka 10 min suured fileed olid, kuid ei julgenud, kartsin üle küpsetada. Mustsõstra kaste sobis oivaliselt koos mango ja pardiga. Kahjuks ei arvanud nii Hanna, tema nõudis kirsi oma?!
Seekord siis selline part mango omast sai pigem mustasõstrapart.

No comments:

Post a Comment